Lezárták az éttermét, festékszóróval üzent a kétségbeesett bérlő — elvitték a rendőrök

A bevásárlóközpont visszaélt az erőfölényével a férfi szerint.

„Mi is élni akarunk!! Engedjetek dolgozni!!!! 5 ember munkahelye ez!” — ezt fújta fel egy elkeseredett bérlő az Árkád Bevásárlóközpontban arra a gipszkarton falra, amivel az üzemeltetés egyik napról a másikra zárta el az általa bérelt üzlethelyiséget. A bérlőt elvitték a rendőrök.

A konfliktus azért alakult ki, mert a bérlő, Gyömbér Ákos a koronavírus miatt felgyűlt tartozásairól nem tudott megállapodni a bevásárlóközponttal.

A férfi a Telexnek azt mondta:

nem a rongálás volt a célja az akcióval, hanem a figyelemfelkeltés.

Hozzátette, hogy a bevásárlóközpont üzemeltetése „komoly erőfölénnyel él vissza”, ami miatt az ő üzletének helyzete kilátástalanná vált.

A Freshland egy nyolc étteremmel rendelkező franchise, amelynek mindegyikét megviselte a járvány miatti korlátozás, számolt be a tulajdonos. A budapesti és a győri Árkádon kívül minden bevásárlóközponttal sikerült megállapodnia a tartozások átütemezéséről.

Az Árkád kéthetes felmondási idővel felbontotta a szerződését január 28-án, kedd reggelre pedig úgy zárták le egy gipszkarton fallal az üzletet, hogy a bérlők a saját bent tárolt dolgaikhoz, de a romlandó alapanyagokhoz sem fértek hozzá.

„Önkényesen, a felmondási idő ellenére és a veszélyhelyzetet teljesen figyelmen kívül hagyva” intézkedtek, fogalmazott Gyömbér a lapnak.

A korlátozások alatt a Freshland salátabárjai a többi étteremhez hasonlóan elvitelre dolgoztak. Amikor kedden reggel Gyömbér az üzlettársaival együtt azzal szembesült, hogy lezárták az üzletet,

elkeseredésében festékszórót ragadott.

Hamarosan megjelentek a biztonsági őrök, akiknek Gyömbér vázolta a történteket. A biztonsági szolgálat az üzemeltetéshez, az üzemeltetés pedig a jogi osztályhoz irányította őket, ott azonban éppen ebédszünet volt, így nem tudtak beszélni senkivel.

Mire az étteremhez visszaértek, már ott voltak a rendőrök, akik bevitték Gyömbért kihallgatásra a X. kerületi kapitányságra.

Itt a bérlő elismerte a tettét, és azt mondta:

„Nem tettem kárt a még le sem festett, félkész gipszkarton falban, csak egy réteg festék került fel rá, de volt helyreállítási szándékom.”

A férfit a kihallgatás után elengedték, jelenleg szabálysértési eljárás folyik ellene.

(Telex nyomán)

 

Valódi Hírek