Megnőttek Gyurcsány Ferenc hitelei, Hadházy több milliós adományt kapott propaganda elleni küzdelemre

Itt vannak az ellenzéki képviselők vagyonbevallásai.

Gyurcsány Ferenc legfrissebb vagyonnyilatkozatából kiderült, a DK elnöke az előző évhez képest növelte az értékpapírban elhelyezett vagyonát: a tavaly bevallott 734 millióról 823 millió forintra. Emellett lakásvásálási foglalóban 225 millió forintja áll — ez 2020-ban még 250 millió forint volt.

Gyurcsány bankszámláján a korábbi 3,7 millió forint helyett most csak 861 ezer forint van, illetve 1,6 millió forint devizában.

Banki hitele további két millió forinttal nőtt 58 millió forintra.

A tavaly feltűntetett 12 millió forintos tartozást viszont a jelek szerint megadták neki, az ugyanis eltűnt a bevallásából.

Az értékpapír fedezetű hitele viszont jelentősen megnőtt: míg 2019-es 150 millió forintt volt, ez 2020-ban 214 millió forintra emelkedett.

Az érdekeltségébe tartozó Altus Zrt. bruttó 55 millió forintos jövedelmet hozott, ez viszont jóval kevesebb a 2019-ben bevallott 238 millió forintnál.

Hadházy Ákos 2020-ban 5,2 millió forint adományt kapott

„Kövér elvtárs és Péterfalvi elvtárs politikai célú büntetésének kifizetésére, valamint korrupció és propaganda ellenes tevékenység folytatására az adományok egyenként nem érték el a külön feltüntetendő értékhatárt”

olvasható a független országgyűlési képviselő vagyonnyilatkozatában.

Hadházynak emellett van egy 11 millió forintos tartozása, ez tavaly még 22,5 millió forint volt, de eladta a 160 négyzetméteres társasházi lakását, amiért viszont még nem kapta meg a teljes vételárat. A képviselő két autója mellé 2020-ban vásárolt egy 2001-es Volkswagen Caddy-t.

Jakab Péter vagyonbevallásából kiderült, hogy jelenleg 4,1 millió forint megtakarítással rendelkezik, a tízmillió forintos tartozásából viszont még 9,1 millió forint megvan. A Jobbik elnöke emellett egy miskolci 106 négyzetméteres lakás felét tulajdonolja,

Szél Bernadettnek 2020-ban megszületett a harmadik gyermeke. A független országgyűlési képviselő viszont bevallása szerint nem vett új lakást, Budakeszin egy 150 négyzetméteres családi házban van tulajdonrésze, illetve egy pátyi 170 négyzetméteres kertesház is szerepel a nevén.

Szélnek emellett van egy 600 ezer forintos nyugdíjbiztosítása, illetve ingatlan bérbeadásából havi 100 ezer forintos jövedelme.

A képviselőnek nincs saját autója, nagy értékű ingósága vagy gazdasági érdekeltsége.

Valódi Hírek