Retteg a Fidesz, hogy kiderülnek a hazugságaik: hivatalosan is bojkottálják a vizsgálóbizottságot

Akad bőven takargatnivalójuk.

„Orbánék megakadályozzák az ellenzéki vizsgálóbizottság munkáját”tudatta a Demokratikus Koalíció.

Ahogyan azt mi is megírtuk, az ellenzék kezdeményezésére Kövér László hétfőre összehívta az Országgyűlés rendkívüli ülését, melyen többek közt a baloldal által kezdeményezett vizsgálóbizottságok létrehozásáról is döntöttek volna.

A három bizottság célja a gazdasági válság kezelésére, a járvány elleni védekezésre és a vakcinabeszerzésekre vonatkozó kormányzati döntések vizsgálatára lenne.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményéből azonban már a rendkívüli ülésnap kitűzésekor is érzékelni lehetett, hogy a Fidesz frakciónak nem tetszik a vizsgálóbizottságok létrehozásának ötlete. Mint írták: “Amíg a baloldal már üres politikai akciókkal, kamu videókkal, a védekezés akadályozásával, és a védőoltás elleni hangolással van elfoglalva, a kormány továbbra is a járvány elleni egészségügyi és gazdasági védekezéssel.”

Péntekre hivatalos lett, hogy a kormány nem hajlandó részt venni a hétfői rendkívüli ülésen. Ezzel egyértelművé vált, hogy „az Orbán Viktor vezette fideszes kétharmad nem akarja, hogy a magyar emberek pontos képet kapjanak a koronavírus-járvány kezeléséről, a nyomában járó gazdasági válságról vagy éppen a kínai vakcinával kapcsolatos kérdésekről.”

A közlemény rávilágít, hogy „hiába a rendkívüli helyzet, az aggasztó heti halálozási és fertőzésszám, a vakcinakáosz, a munkavállalók és az álláskeresők tarthatatlan helyzete, iparágak teljes csődje,

az országot irányító fideszes politikusoknak fontosabb a közpénzek kiszivattyúzása, a fölösleges beruházások folytatása, az oligarcháik hizlalása, az ellenzéki önkormányzatokat kivéreztető politikai bosszúhadjárat.”

Ha a kormánypártok nem vesznek részt a rendkívüli parlamenti ülésen – vagy a napirend előtti felszólalások után kivonulnának az ülésteremből -, akkor a parlament határozatképtelenné válik, és az ülést vezető elnök vagy alelnök berekeszti az ülést. Ez eddig általában így volt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülések esetében.

(Demokratikus Koalíció nyomán)

Valódi Hírek