Kitört a botrány: Kína több ezres főállású trollhadsereggel mocskoltatja a Pfizer-vakcinát

Milliárdos üzleti érdekük, hogy a saját kotyvalékuk fogyjon a megbízható nyugati helyett.

Dezinformációs kampány kezdődött a Pfizer-BioNTech és az általuk fejlesztett koronavírus-vakcina ellen Kínában – számolt be róla a New York Post.

A szervezett álhírkampányt a kínai állam privát trollhadserege indította, hogy elterelje a figyelmet azokról a tudományos publikációkról, amelyek a kínai oltóanyag hatásosságát firtatják.

Az álhírkampány általános célja a kínai lakosság félelmének erősítése a nyugati oltóanyagokkal szemben. Ezt változatos cikkekkel próbálják elérni, olyanokkal, melyekben a Pfizer termékét egyszerűen rossz minőségű oltásként mutatják be.

Az egyik írásban például azt állítják: a Pfizer vakcinája beadása után hunyt el több idős és súlyos beteg Norvégiában. A hivatalos vizsgálat azonban megerősítette: a vakcina nem játszott szerepet az áldozatok halálában.

Egy ausztrál intézet szerint a kínai trollhadsereg azt követően lendült munkába, hogy egy brazil tanulmány megállapította: a kínai Sinovac vakcina a gyártó által közölt 80 százalékos védettség helyett valójában 50 százalékot nyújt.

Kínai tisztviselők korábban a koronavírus-járvány eredetét megmásító cikkeket terjesztettek, azt állítva, hogy a kórokozó nem Vuhan városából indult, hanem amerikai földről származik, egy laboratóriumból.

(New York Post / hvg.hu)

Valódi Hírek