Hivatalos: Jakab Péter elindul miniszterelnök-jelöltként az előválasztáson (+videó)

Bejelentette.

Jakab Péter, a Jobbik elnöke hétfő este a Facebook-oldalára feltöltött videójában jelentette be, hogy

elindul

a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt személyére irányuló előválasztáson.

„2020 a kormánynak a vég kezdete, az országnak viszont az újrakezdés lehetősége. Válasszunk közös ellenzéki képviselőjelölteket, válasszunk közös miniszterelnök-jelöltet 2021-ben, hogy egy az egy ellen állunk ki a Fidesszel szemben.

Idén előválasztásokat fogunk tartani országszerte. Legkésőbb október 23-án egy színpadon fog állni az ellenzék képviselőjelöltje 106 képviselőjelölttel, hogy együtt váltsunk kormányt és együtt váltsunk korszakot”

mondta Jakab Péter, hozzátéve, az előválasztáson a nép fogja eldönteni, kit talál alkalmasnak, arra, hogy legyőzze a Fideszt és méltónak arra, hogy képviselje a szavazókat.

„Biztos vagyok benne, hogy lesznek piszok kemény küzdelmek, lesznek parázs viták, de egyet ne felejtsetek el: nem egymást kell legyőznünk, hanem a Fideszt. Az előválasztásnak méltónak kell lennie ahhoz az új korszakhoz, amit az ellenzék meghirdetett. Az előválasztás a jelöltek vitáiról és programjairól szóljon, és ne az ellenzéki pártok versenyéről. (…) Vigyáznunk kell egymásra, hogy a nap végén mindenki nyertes legyen” – vélekedett a pártelnök.

Mindenkinek, aki elindul az előválasztáson, tiszta és nemes küzdelmet kívánok. Ha jómagam ezt a küzdelmet miniszterelnök-jelöltként segíthetem, úgy vállalom ezt a küzdelmet, ha a nap végén mást kell támogatnom, a nemzetért azt is megteszem”

jelentette be indulását Jakab Péter.

Valódi Hírek