Lázár János: A kormány nem támogat felelőtlen polgármestereket és felelőtlenül gazdálkodó városokat

Így reagált arra a kérdésre, hogy a kormány megfelelően támogatja-e az ellenzéki önkormányzatokat.

Lázár János is jelen volt azon a hétfői sajtótájékoztatón, amelyet Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tartott hétfőn, Budapesten. Szijjártó bejelentette, hogy újabb három jelentős, nemzetközi jelenléttel rendelkező német vállalat döntött további magyarországi beruházás mellett

A kormánybiztos, fideszes országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy a világban ma az emberi élet és a gazdasági élet megmentéséért folyik a küzdelem. Az emberi életért való küzdelemben a védőoltás, a gazdasági élet megmentéséért a vállalatoknak biztosított tőkeinjekció jelenthet segítséget.

Megköszönte a kormánynak az elmúlt évben végzett munkáját, amelyet 500 ezer magyar ember munkahelyének megmentése érdekében végzett, és a mostani támogatással hozzájárul 750 hódmezővásárhelyi család egzisztenciájának megőrzéséhez.

Lázár szerint a valós megoldást a válság idején a beruházás, befektetés jelenti.

Arra a közéleti vitára utalva, hogy a kormány kellőképpen támogatja-e azokat a városokat, közösségeket, amelyeket 2019 ősze óta ellenzéki politikusok vezetnek, Lázár János elmondta,

a magyar kormány a magyar adófizetők pénzéből soha nem tudott és soha nem fog felelőtlenül gondolkodó polgármestereket, felelőtlenül gazdálkodó városokat támogatni.

Szijjártó Péter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a három cég – a Villeroy & Boch, a Mahle és a Beurer – összesen 4 milliárd forint értékű beruházásához a magyar kormány 1,2 milliárd forint támogatást biztosít, ezáltal összességében 1770 munkahelyet védenek meg.

A külügyminiszter szerint mindhárom cég 80 százalék feletti exporthányaddal dolgozik Magyarországon, így újabb beruházásaik a magyar export növekedését hozzák magukkal.

Az MTI tudósítása szerint Szijjártó kitért arra is, hogy az elmúlt néhány hétben világossá vált, hogy az Európai Unió központi vakcinabeszerzése kudarc.

„Minél előbb érkezik nagymennyiségű oltóanyag, és minél előbb tudják beoltani a veszélyeztetett helyzetben lévő embereket, annál előbb lehet a gazdaságra béklyóként ható korlátozó intézkedéseket feloldani. A járvány miatti korlátozó intézkedések több milliárd forintnyi kiesést okoznak napi szinten a magyar gazdaságnak” – fogalmazott a külügyminiszter.

(via MTI)

Valódi Hírek