Müller Cecília: A világ minden sarkát felkutatjuk azért, hogy legyen elég vakcinánk

Aggodalomra semmi ok – mondta a tisztifőorvos.

Müller Cecília országos tisztifőorvost szerdán oltották be a koronavírus-fertőzés ellen, ám elmondása szerint, semmilyen mellékhatást nem érzékelt, teljesen jól érzi magát. A Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában úgy fogalmazott, úgy tűnik, hogy könnyen átment rajta, semmi bőrpír, szinte a beadást se érezte, ami egy vékony tűvel történt.

A tisztifőorvos emellett arról is beszélt, hogy habár úgy tudni, jövő héten kevesebb vakcina érkezik az Európai Unióba, nem szeretnének változtatni az oltási terven.

„Semmiképpen nem szeretnénk változtatni az oltási terven. Nagyon fontos, hogy a magas kockázati csoportoknak megfelelően hajtsuk végre a tervet. Értesültünk róla, hogy jövő héten kevesebb vakcina érkezik az Európai Unióba, de egy átalakítás zajlik.

Minden sarkot felkutatunk a világon azért, hogy megfelelő mennyiségű vakcinát szerezzünk. A magyar kormány ezért mindenkit megkeres”

mondta Müller, hozzátéve, hogy senkinek nem kell aggódnia amiatt, hogy nem fogja megkapni az oltás második dózisát.

„Három hét után szükség van, hogy akik már megkapták az első vakcinát, kapják meg a másodikat is. Immunizálni akarunk, ez a Modernánál nem három hét, hanem 28 nap, mindenkinek rendelkezésére fog állni a második adag. Ez feltétlenül szükséges ahhoz, hogy az immunitás kialakuljon mindenkinél. Végig kell ezt csinálni” – jelentette ki Müller Cecília, aki szerint mindenkit értesíteni fognak arról is, hogy mikor kaphatja meg a vakcinát.

(Index.hu nyomán)

Valódi Hírek