Már a New York Times is Orbánnal példálózik, ha politikai célú hazugságról van szó

Lassan híresebb lesz, mint George Clooney.

A New York Times A hazugság művészete? Minél nagyobb, annál jobb címmel írt publikációja szerint a hazugság az elmúlt évek politikai mozgatórugójává vált.

Erre kitűnő példa a Fülöp-szigetek és Törökország mellett Lengyelország és Magyarország is.

A megtévesztésben élen járó politikusok közül a lap kiemeli Janez Jansa szlovén miniszterelnököt és Orbán Viktort is, akinek az országában

rendkívüli lelkesedéssel fogadják az átalakított valóságot.

A cikk kiemeli, hogy Orbán egyik legkedveltebb és legnagyobb hazugsága, hogy Soros György bevándorlók betelepítésével akarja aláásni Magyarország függetlenségét, a magyar embereket migránsokkal pótolná, így megszüntetve a nemzeti értékeket.

A témában nyilatkozik Krekó Péter politikai elemző is, akit a napokban Bayer Zsolt hazugságai miatt több halálos fenyegetés is ért. A Political Capital vezetője szerint a magyar kormány a jó és a rossz harcaként egyszerűsíti le a közélet történéseit, amellyel a törzsi gondolkodásmódot erősítik.

Krekó elmagyarázta,

hogy a törzsi politika lényege a valóság átalakítása, melynek során a hazugságok igazsággá válnak és mindent a lehető legegyszerűbben igyekeznek megmagyarázni.

Ennek pedig az lesz a következménye, hogy a politikai küzdelmek a jó és a rossz közötti háborúvá válnak, a népnek pedig feltétel nélkül támogatnia kell a törzs vezetőjét. Az elemző szerint mindez azért veszélyes, mert nem összeegyeztethető a pluralizmussal és a demokratikus politikával. Ha pedig a törzsi rendszer a politika természetes formája, akkor a demokrácia eltérésnek számít.

(New York Times nyomán)

Valódi Hírek