Eljárás indult Magyarország Kormánya ellen

Most bizonyíthat az Alapvető Jogok Biztosa.

Az Alapvető Jogok Biztosa előtt folyamatban van az az eljárás, amelyet Dr. Czeglédy Csaba kezdeményezett 2020. december 25-én — írta meg Facebook-oldalán kedden Czeglédy.

Az eljárást az Alapvető Jogok Biztosa azonnal fel is függesztette 2021. január 31.-ig. Ez annak köszönhető, hogy tavaly év végén „a fideszes országgyűlési képviselők nem csak arról döntöttek, hogy az alapvető jogok biztosa veszi át az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladatait (ezzel megszüntetve ezt a fontos hivatalt), hanem automatikusan fel kell függesztenie az összes folyamatban lévő eljárást.” — írta.

Dr. Czeglédy Csaba azért fordult az — akkor még — Egyenlő Bánásmód Hatósághoz tavaly év végén, mert

a Kormány december 24-én csak fideszes (vagy általuk támogatott) polgármester vezette megyei jogú városnak adott működésre (konkrét cél meghatározása nélkül) egy milliárd háromszáznyolcvan millió forintot (Szekszárdnak egy milliárdot).

Ez sérti az esélyegyenlőségi törvényben foglaltakat, így ennek kivizsgálását kérte Czeglédy. Az eljárás a kormány ellen elindult.

„Most bizonyíthatja az alapvető jogok biztosa, hogy tényleg független a fideszes kormányzattól.” — zárja a sorait Czeglédy Csaba.

A teljes bejegyzést itt tudod elolvasni:

Valódi Hírek