Újabb egyetem került alapítványi fenntartásba: Csányi Sándor és Lázár János is a kuratóriumi tagok közt van

Komoly tapasztalattal rendelkeznek a felsőoktatás terén.

Alapítványi formában működik tovább február 1-jétől a Szent István Egyetem — tette közzé hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Az egyetem neve a jövő hónaptól Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, fenntartói jogait pedig egy vagyonkezelő alapítvány fogja gyakorolni.

A minisztérium bejelentette azt is, hogy kik lesznek az alapítvány kuratóriumának tagjai, akiket Palkovics László felsőoktatásért felelős miniszter kért fel.

Az öttagú testület elsődleges feladata az intézmény hosszú távú célokat szem előtt tartó, folyamatos fejlődésének segítése, a korszerű és versenyképes képzés és kutatás feltételeinek megteremtése — írják a közleményben.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke Csányi Sándor, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója, tagjai pedig

  • Nagy István agrárminiszter,
  • Horn Péter, rector emeritus, az MTA rendes tagja,
  • Bedő Zoltán, az MTA rendes tagja és
  • Lázár János országgyűlési képviselő, a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok állami feladatainak koordinálásáért felelős kormánybiztos.

A közlemény szerint

„a kuratórium tagjai komoly tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek az agrárium, a felsőoktatás és az üzlet területén, hatékonyan tudják képviselni az ágazat és az egyetemi polgárok szempontjait. Stratégiai vízióval, pénzügyi és menedzsmenttudással támogatják az intézmény fejlődését, a képzés korszerűsítését.”

Az ITM célja, hogy az egyetem 2030-ra bekerüljön a világ 100 legjobb agrár-fókuszú egyeteme közé.

(kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor)

Valódi Hírek