Magyar Orvosok Szakszervezete: Ha saját zsebből kellene fizetni az intenzív ellátást, nem tiltakoznának annyian az oltás ellen

A szakszervezet alelnöke szerint érdekeltté kell tenni az embereket az oltásban.

A Magyar Orvosok Szakszervezetének (MOSZ) alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes hétfőn az Inforádióban beszélt arról, hogy az egészségügyi dolgozóknak példát kellene mutatniuk azzal, hogy valamennyien beoltatják magukat a koronavírus elleni vakcinával.

Daróczy-Gál hozzátette, lakosságnak ugyanakkor részletesebb tájékoztatásra lenne szüksége ahhoz, hogy minél többen kérjék az oltóanyagot, mert

egy koronavírussal fertőzött beteg napi intenzívágyas kezelése akár az egymillió forintot is elérheti.

A MOSZ alelnöke elmondta, azok az egészségügyi dolgozók, akik dolgoztak covidos betegekkel vagy jelenleg is Covid-osztályon dolgoznak, 100 százalékosan támogatják az oltást. Ezzel szemben viszont a többi dolgozó körében többen vannak oltásellenesek vagy olyanok, akik tartanak attól, hogy csak egyféle, új technológiájú vakcina van.

Daróczy-Gál elmondta, az állampolgárokat érdekeltté kell tenni abban, hogy beoltassák magukat, illetve megértetni velük azt, hogy milyen költsége van a kezelésüknek, ha súlyosabban is megbetegszenek.

„Ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy ha egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kellene megfinanszíroznia, az akár 14-21 millió forintra is rúghatna. Ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen”

– vélekedett az alelnök.

(Infostart nyomán)

Valódi Hírek