Tóth Gabi: Van egy egészséges nemzettudatom, amiről manapság nem lehet beszélni (+videó)

Megvédte a Kásler-féle agyrém klipet.

A sok vitát, vagy inkább — ne szépítsünk — felháborodást kiváltó, a Magyarságkutató Intézet által megrendelt, és a pozsonyi csatáról szóló animációs filmhez készült egy klip, amit még a film M1-es bemutatója előtt láthattunk, erről a Nyugati Fény is írt.

A dalt Tóth Gabi énekli, és egy bizonyos Fankadeli rappel benne.

Az énekesnőt akkor sok támadás érte, amiért egy ilyen kétes színvonalú produkcióhoz adta a nevét. Most nővére, Tóth Vera Instagram-videójában védte meg magát.

Elmondta, hogy az elmúlt napok támadásait egyfajta megtisztulási folyamatként élte meg, mivel szakmabeli társai is felhúzták a szemöldöküket.

Elmondása szerint őt nem kérdezték meg, hogy miért vállalta el a dal eléneklését.

Tóth Gabi ennek kapcsán elmondta: őt nagyon érdekli ez a történelmi esemény (a pozsonyi csata — a szerk.), miközben tisztában van azzal, hogy egy kiélezett helyzet van az országban, „nagyon kettészakadt mindenki (sic!).

Szerinte az efölötti felháborodást a pályatársak részéről nem nyilvánosan kellett volna intézni, „olyan megnyilvánulásokban, ami engem meglepett, tehát mondhatom, hogy nem lepett meg.”

Gondolatmenetét az alábbi mondatokkal folytatta:

„Határozottan kiállok a projekt mellett, a mai napig jó döntésnek érzem, hogy ezt elvállaltam.

Nagyon hálás vagyok, hogy rám gondoltak, nekem van egészséges nemzettudatom, amiről sajnos a mai világban nem lehet beszélni, mert bekategorizálnak.

Úgy érzem, valami fontosat adhatunk tovább, amiben nemcsak a vesztes csatákról tanulhatnak a fiatalok, hanem a győztesekről is.”

Hozzáfűzte, hogy a pozsonyi csatát Amerikában is tanítják hadi iskolákban, mert annyira különleges módszerekkel küzdöttek eleink. Itt behozta világhírű lovasíjászunkat, Kassai Lajost, de az nem derült ki, ő hogy jön a témához.

„Ha én toleráns és elfogadó vagyok, akkor fogadják el, hogy én erre büszke vagyok.

Arra például hogy válaszolsz, amikor azt írják: »Jó lenne itthon is bevezetni az eutanáziát, hogy az ilyen embereket ki lehessen pusztítani, mint Tóth Gabi és FankaDeli«.

Eljutott oda a világ, hogy ha valakinek valami nem tetszik a másikban, akkor a halálát kívánja?”

– sopánkodik a videóban Tóth Gabi.

Az eszmefuttatás kb. a 37. percnél kezdődik:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Tóth Vera (@tothveraofficial) által megosztott bejegyzés

Valódi Hírek