Perel a Magyar Hang pedofíliával vádolt újságírója, de nem Bayer Zsolt lesz az alperes

Hajlandó elmenni a végsőkig.

A Magyar Hang pedofíliával vádolt újságírója feljelentette Huth Gergelyt, a Pesti Srácok (PS) főszerkesztőjét, illetve a Vadhajtások egyik cikkével kapcsolatban is nyomozást kér – mondta a Telexnek György Zsombor, a Magyar Hang főszerkesztője.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Bayer Zsolt december elején, a Hír TV Háttérkép című műsorában Szájer József botránya kapcsán elmesélte:

“Egykor volt barátunk, harcostársunk egy 12 órás autóúton félve, rettegve, dadogva, majdhogynem sírva vallotta meg nekem, hogy ő homokos. 12 órára volt neki szüksége ahhoz, hogy ezt nekem be merje nekem vallani 20 évvel ezelőtt. Mondtam, hogy semmi baj, ettől mi még barátok maradunk. Ugyanez az ember két év múlva a legkisebb skrupulus, fenntartás és zavar nélkül röhögve mesélte, hogy ő azért szeret többek között Thaiföldre járni,

mert ott kisfiúk is rendelkezésére állnak”.

Bayer nem nevezte meg az illetőt, de Huth Gergely, a PS főszerkesztőjének utalásaiból egyértelművé vált, hogy kiről van szó. Konkrétan ő sem nevezte meg az illetőt, de leírta, hogy a Magyar Hang vezető újságírójáról lehet szó, aki korábban a Magyar Nemzetnél dolgozott, de „a G-nap után átállt”. Akkor az említett újságírót többen is feljelentették,

most viszont ő perel.

György Zsombor a Telexnek azt mondta: kollégája megtette a feljelentést Huth Gergely (és ismeretlen tettesek ellen), amit egyenesen Polt Péter legfőbb ügyésznek címzett. A feljelentés szövege szerint a kifogásolt cikk alapján beazonosítható az újságíró, és a szexuális irányultságát is nyilvánosságra hozták, ezzel pedig érzékeny, személyes adattal való visszaélés történhetett – mondta.

Ez jelentős érdeksérelemmel is járt, hiszen az érintett újságíró és a Magyar Hang Facebook-oldalain rengeteg becsmérlő hozzászólás érkezett emiatt.

A Magyar Hang újságírójának szexuális orientációjára vonatkozó tényt olyan kontextusban hozták nyilvánosságra, amely alapján a cikket olvasók pedofilnak, gyerekprostitúciót igénybe vevő embernek könyvelhették el, „ami növeli a jogsértés súlyát” – közölték.

A feljelentő szerint a vadhajtások.hu is elkövette a jogsértést, ezért arra kéri Polt Péter legfőbb ügyészt, hogy azzal a cikkel kapcsolatban is indítson nyomozást.

Az újságíró a pedofíliát és prostitúciót érintő vádak ügyében polgári jogi eljárást kezdeményez.

A Magyar Hang sajtótörténeti jelentőségű perre számít, György Zsombor elmondása szerint a végsőkig elmennek.

(Telex nyomán)

 

Valódi Hírek