Karácsony Gergely: A Fidesz hallgat arról, hogy sokkal többen haltak meg a járványban, mint a statisztikák mutatják

Vajon miért?

A kormány mindent megtesz azért, hogy a koronavírus-járvány adatait eltitkolja, az európai statisztikai hivatal beszámolójába viszont nincs beleszólásuk – írja Karácsony Gergely a hétfő reggel, Facebookon közzétett bejegyzésében.

A budapesti főpolgármester szerint Magyarországon a megyei területi eloszlást titkolni próbálják, hogy ne tűnjön fel, hogy a kezdeti magas adatok után Budapesten jóval kisebb mértékben ugrott meg az őszi halálozási szám a korábbi évekhez képest, mint a legtöbb megyében.

Karácsony úgy gondolja, nem csupán az a probléma, hogy ezzel a kormány ismét rossz fényt igyekszik vetni a fővárosi vezetésre. Szerinte a Fidesz

„hallgat arról is, hogy sajnos valószínűleg sokkal többen veszítették életüket a járvány miatt, mint az a koronavírus-statisztikában szerepel.

A korábbi évekhez képest ugyanis jóval többen haltak meg ezekben a hónapokban – mi más oka lehetne ezeknek a plusz halálozásoknak, mint a járvány és a járvány miatt leterhelt egészségügy problémái?”

Karácsony szerint noha az oltóanyag megérkezése új szakaszt nyithat a járvány elleni védekezésben, a sikerhez az is kellene, hogy az emberek beoltassák magukat, ehhez pedig az kell, hogy megbízzanak a hatóságokban.

„Bizalmat azonban csak a polgáraival őszintén beszélő kormány tud kiérdemelni.”

„Miért rejtegetik a területi adatokat? És az egyes kórházak adatait? És miért várják ezek után, hogy az emberek megbízzanak bennük?” – teszi fel jogosan a kérdéseket a főpolgármester.

Hiába titkolták, az európai statisztikai hivatal adataiból kiderült: Budapesten fele akkora volt a járvány miatti…

Posted by Karácsony Gergely on Sunday, 27 December 2020

(Karácsony Gergely Facebook oldala nyomán)

Valódi Hírek