Most is van olyan koronavírusos gyerek a Bethesdában, akinek az életéért küzdeni kellett

Nem igaz, hogy a vírus nem veszélyes a gyerekekre.

Kezeltünk is és kezelünk ebben a pillanatban is koronavírusos beteget, egyet-egyet. Alapvetően a Heim Pálba irányítjuk őket, de van, akit járóbetegként ellátunk, utána haza tudjuk engedni, és a háziorvos gyógyítja. De olyan beteg is volt néhány, akinek az alapbetegsége miatt volt itt a helye – részletezte az InfoRádió Aréna című műsorában Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója.

„Gyerekkorban úgy tudjuk, hogy a koronavírus-betegségnek ritka a súlyos formája, de van egy olyan betegség, amit úgy nevezünk, hogy sokszervi gyulladásos betegség, amely a fertőzés aktív fázisa után néhány héttel jelenik meg és egy kifejezetten súlyos, intenzív terápiát, időnként még lélegeztetést is igénylő állapot.” — tette hozzá.

A kórházigazgató elmondta: jelenleg is kezelnek olyan gyermeket a vírussal, akinek az elmúlt napokban küzdeni kellett az életéért.

Sokszor csak utólag tudják kimutatni, hogy a koronavírus volt a sokszervi gyulladás oka. Az az ismeret tehát, hogy a koronavírus a gyerekeknél teljesen ártalmatlan, nem teljesen pontos — mondta Velkey.

(InfoRádió nyomán)

(kiemelt kép: hir.ma)

Valódi Hírek