Az állatokat élvezetből gyilkoló Semjén Zsolt szerint az állatjogokat az emberi jogok elé helyezte Belgium, amikor betiltotta a kábítás nélküli vágást

Az Európai Bíróság csütörtökön betiltotta a kóser rituális vágást Belgiumban.

Semjén Zsolt, az Egyházi ügyekért is felelős miniszterelnök-helyettes szerint azonban ez az európai zsidó közösség vallásszabadságának korlátozása.

„A határozat az állatjogokat az emberi jogok elé helyezi, különös tekintettel a vallási meggyőződés gyakorlásának szabadságára, ami az emberi méltóság megsértése. Magyarország kereszténydemokrata kormánya mindig védeni fogja zsidó közösségének szellemi és fizikai jólétét, hagyományaik megőrzését.” — mondta a miniszterelnök-helyettes.

Hozzátette: „ahogy Magyarországnak, úgy az Európai Uniónak is védenie kell zsidó közösségei vallásszabadságát. Ha ezt elmulasztja, akkor végül elveszíti saját identitását is.” — fogalmazott.

Az EB egy olyan 2017-es, Belgium egyes tartományaiban már életben levő törvényt fogadott el, amely tiltja az előzetes kábítás nélküli vágást. A bíróság szerint ez nem sérti az Európai Chartában rögzített vallási jogokat,

„ezzel precedenst teremthet, amely az egész Európai Unióban érvényben tarthatja a zsidó rituális vágás elleni törvényeket.”

— ezért az európai zsidó csoportok elítélték az Európai Bíróság (EB) csütörtökön nyilvánosságra hozott ítéletét, amely fenntartja a kóser és halal vágás belgiumi tilalmát.

(Index nyomán)

 

Valódi Hírek