Hrutka János tűpontos bírálattal állt ki Orbánék családpolitikája ellen

Hrutka János szerint a család az család.

„Mennyi apróra metélt gyereksors kell még, hogy világos legyen, a család az család. Hány újszülöttnek kell még csecsemőotthonok rémült magányban lesni az árnyak kegyét, egy apró érintést. Miközben gyerektelen felnőttek könyörögnek boldogságért égi istenekhez, rimánkodnak alapítványi félisteneknek, tegyeszes összekötőknek.

Mennyi minisztériumi csúcsbér, belvárosi palota, szolgálati kocsi, egy pedagógus éves fizetését érő öltöny és/vagy munkaebéd kell még ahhoz, hogy belássa valaki, a perc számít, az óra, és nem a hónap, a félév, az félév. Mennyi parlagon maradt talentum, egész életre összegyűrt lélek kell még bizonyságul, hogy a család az család. (…)

Milyen családban nőtt fel az, és mit gondol a saját gyerekéről és édesanyjáról, aki nem érti, hogy a család az család” – ezzel az idézettel tiltakozik Facebook-oldalán Hrutka János, a 90-es évek egyik legsikeresebb magyar futballistája.

Grecsó Krisztián magyar író, költő szerdán közölt bejegyzést arról, mit gondol a fideszes alaptörvény-módosításról, amely szerint többek közt Alkotmányba foglalták, hogy „az anya nő, az apa férfi”.

A törvénymódosítással a kormány többek között miniszteri engedélyhez kötötte a házasságon kívül élő heteroszexuális párok örökbefogadását, a meleg párok számára pedig megtiltotta azt.

Grecsó Krisztián törvénymódosításról szóló teljes bejegyzése itt olvasható:

„Mennyi apróra metélt gyereksors kell még, hogy világos legyen, a család az család. Hány újszülöttnek kell még…

Posted by Hrutka János Official on Wednesday, 16 December 2020

Hrutka mellett korábban nem várt helyről is érkezett a kormány intézkedését kritizáló felszólalás. A kormányközeli TV2 műsorvezetője, Ördög Nóra ugyanis szintén kiállt a Háttér Társaság által indított “A család az család” közösségimédia-kampányhoz. Ördög bejegyzését ide kattintva tudod elolvasni.

(Kiemelt kép: DigiSport)

Valódi Hírek