Lebukott: Orbán apja 60-70 százalékkal túlárazza az építőanyagait, annyit kér el értük, amennyit nem szégyell

Ugyanazt a terméket akár 19-72 százalékkal is drágábban adja.

Orbán Viktor édesapjának bányacége, a Dolomit Kft. lényegesen drágábban – esetenként 60-70-százalékkal magasabb áron – árulja a termékeit, mint a főbb versenytársai – írja a Direkt36 a piacon végzett kutatások alapján.

A lap kutatásának kiindulópontja a cég hivatalos árlistája volt, ami habár online nem elérhető, a Dolomit portájánál lévő szórólapállványra több példányt is kiraktak belőle. Ezekből vett egyet a Direkt36, amikor november elején leutazott Gántra azért, hogy személyesen kérdezzék meg idősebb Orbán Győzőt az állami megrendeléseiről. Orbán ekkor azt a választ adta az újságíróknak, hogy ne próbálkozzanak, mert fogy a türelme.

A Dolomit portáján megszerzett árlistát összehasonlították több, hasonlóan betonelemeket gyártó magyarországi cég árlistájával. Ezek a cégek általában eltérő termékeket gyártanak, így a lap az összehasonlításhoz azt az aknagyűrűt választotta, amit különböző méretekben mindegyik cég legyárt.

(És ez volt az az aknagyűrű is, amit akkor használtak fel, amikor egy Fejér megyei faluban, Kulcson szennyvízcsatornát építettek Mészáros egyik cégének vezetésével.)

Az aktuális árlisták összehasonlításából kiderült, hogy az aknagyűrűket Orbán Győző cége árulja a legdrágábban,

a versenytársainál 19-72 százalékkal magasabb áron.

Az aknagyűrűk mellett a Dolomit Kft. természetesen más termékeket is árul, ezek nem minden esetben találhatók meg a többi cég termékei között, de a Direkt36 több olyan terméket is talált, amelyeket a Dolomit jóval magasabb áron kínál a többi versenytársnál.

A lap egyik forrása elmondta, 2010 előtt az volt a bevett gyakorlat, hogy az árakat tekintve a legolcsóbb ajánlattól maximum 3-5 százalékkal tértek el a megrendelők. Ez viszont mára megtízszereződött, és a „speciális, VIP beszállítok” -, amilyennek Orbán Győző is számít – árai akár a 30-50 százalékos különbséget is elérhetik

A Direkt36 megkereste a témával idősebb Orbán Győzőt és a miniszterelnök hivatalát is, de nem érkezett válasz a kérdéseikre.

(Direkt36 nyomán)

Valódi Hírek