Hatalmas razziát tartott kedden a NAV a biztonsági vállalatoknál, 30-40 céget szálltak meg

Letartóztatták az egyik nagy piaci szereplőt.

Az egyik hazai vagyonvédelmi cég vezetőjét is elvitték a NAV nyomozói kedden hajnalban egy olyan összehangolt akcióban, amelyben 30-40 vagyonvédelmi cég vezetése is érintett – értesült a hvg.hu. A lap értesüléseit több, egymástól független forrás is megerősítette.

Úgy tudni, az érintett cégek nagy része ellen már évek óta vizsgálódnak az adónyomozók. Az ügy azonban csak most ért olyan szakaszába, hogy házkutatásokat is tartottak, illetve több embert is letartóztattak.

Vagyonvédelmi körökben azért keltett nagy visszhangot a keddi akció, mert a HVG információi szerint egy olyan cégcsoport vezetőjét is őrizetbe vették, amelyik

az egyik ismert, nagy szereplője a piacnak.

A vagyonvédelmi cégek piacát már hosszú ideje figyeli az adóhatóság, mivel köztudott ténynek számít, hogy az évtizedek óta tart a trükközés. A NAV tapasztalatai szerint ebben a szektorban jellemző a számlázási láncolatokkal elkövetett adókijátszás és az adóelkerülés is, amikor az áfaszabályok kijátszásán túl a vagyonőrök foglalkoztatása után nem fizetik meg a közterheket.

(HVG nyomán)

(Kiemelt kép: MTI / Lakatos Péter)

Valódi Hírek