Orbán bejelentkezett az EU-csúcsról: Nagy reményekkel küzdünk a józan ész győzelméért (+videó)

Irány a farkasverem.

“Nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy jó megállapodást érjünk el az Európai Unió egysége érdekében, ma nemcsak az unió győzelméért, hanem a józan ész győzelméért is küzdünk” – jelentette ki Orbán Viktor Brüsszelben, az uniós tagállamok vezetőinek kétnapos tanácskozását megelőzően csütörtökön.

A miniszerelnök aláhúzta: fontos tárgyalások várhatók a csütörtökön kezdődő brüsszeli uniós csúcson.

“Ma közös kontinensünk egységéért küzdünk. Ami pedig még fontosabb, nemcsak az Európai Unió győzelméért, hanem

a józan ész győzelméért is küzdünk,

mert nyilvánvaló, hogy arra nemzeteinknek és sokmillió embernek szüksége van a járvány és annak gazdasági következményei miatt. Észszerűen kell viselkednünk, és meg kell találnunk a megbízható megoldásokhoz és a józan ész győzelméhez vezető utat” – idézi Orbánt az MTI.

Elmondta, az előkészületek sok időt, heteket vettek igénybe, de már csak “néhány centire van” a megállapodás elérése.

Hangoztatta: biztosítani kell, hogy a koronavírus-járvánnyal összefüggő egészségügyi szolgáltatásokat maradéktalanul nyújtani tudják a rászorulóknak, azok az országok pedig pénzügyi támogatáshoz jussanak, amelyeknek valóban szükségük erre az emberek megsegítéséhez.

“Nagy reményeink vannak a mai nappal kapcsolatban”

– emelte ki a kormányfő.

Az uniós tagállamok vezetői kétnapos találkozójukon egyebek mellett az unió hétéves keretköltségvetéséről, a koronavírus-járvány utáni helyreállítást szolgáló alapról és a hozzájuk kapcsolni kívánt jogállamisági mechanizmusról, valamint a járvánnyal kapcsolatos további koordinációról, az éghajlatváltozásról, a biztonságról és a külkapcsolatokról tárgyalnak.


(via MTI)

(Kiemelt kép: Orbán Viktor/Facebook)