Rácz Zsófia: Sokan egy habókos bácsit látnak Gyurcsányban, aki szeret inni és táncolni, jópofa és lehet vele beszélni

Szerinte a konzervatívok nem adnak egyszerű válaszokat a komplex kérdésekre.

Interjút adott a kormányközeli Magyar Nemzetnek Rácz Zsófia fiatalokért felelős helyettes államtitkár, aki többek közt beszélt arról is, hogy szerinte manapság a kormány annyi anyagi segítséget nyújt a fiatal pároknak, mint még soha.

Rácz itt példaként felhozott több hitellehetőséget is, így többek közt a hárommillió forintos lakásfelújítási hitelt, a babaváró támogatást, illetve az otthonteremtési programot. Szerinte jó lenne, ha ezekről a lehetőségekről minél több fiatal tudna.

Az interjúban emellett kitértek az aktuális közéleti kérdésekre is, így az interjúkészítő arról kérdezte a 22 éves államtitkárt, mit gondol arról, hogy egy friss felmérés szerint a budapesti fiatalok körében a Momentum lett a legnépszerűbb párt.

Rácz elmondta, meglepte, hogy a Momentum úgy fordul a fiatalok felé, hogy közben az idősek ellen hergeli őket.

„A Momentum a baloldal ifjúsági szervezete, akik hergelik a fiatalokat az idősek ellen. A határon túli magyarok ellen is uszítanak, a mostani állás szerint már teljesen összeálltak Gyurcsány Ferencékkel. Sokak számára ez vitatható. Bármilyen fiatalosak, trendik, végül is Gyurcsányt segítenék ismét hatalomra. Ebből pedig nagyon sokan nem kérünk” – vélekedett az államtitkár, aki ezt követően arról is kifejtette véleményét, hogy szerinte miért vonz ennyi fiatalt egy baloldali párt.

„Mert elhitetik, hogy a tetteidnek nincs következménye, nem kell hosszú időre elköteleződnöd elvek mellett, nem kell értékek mellett kiállnod, politizálnod. Szerintük

egy pillantás alatt megváltoztathatod az elveidet, a nézeteidet vagy akár a nemedet”

mondta Rácz Zsófia, hozzátéve, manapság azért nehezebb konzervatív fiatalnak lenni, mert ők nem egyszerűsítik le a problémákat és nem adnak egyszerű válaszokat a komplex kérdésekre.

Az ifjúsági államtitkár szerint a Momentum mellett a DK is megpróbálja bekebelezni a fiatalokat. Ezzel kapcsolatban elmondta, tőle is sok ellenzéki ismerőse megkérdezi, hogy nem unja-e már a „gyurcsányozást”.

„Az a helyzet, hogy de, nagyon! Gyurcsány Ferencet is unjuk! De ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk beszélni róla, nem fogjuk az embereket emlékeztetni, hogy mi történt az ő hatalma alatt” – mondta Rácz, aki szerint a mai fiatalok közül sokan csak egy „habókos bácsit” látnak Gyurcsányban, aki „szeret inni és táncolni, jópofa és lehet vele beszélni”.

Bár ez lenne az igazság! Ha ez nem egy felvett szerep lenne, hanem

Gyurcsány Ferenc tényleg egy ilyen szenilis, cicasimogató öreg bácsi lenne, mindannyian jobban járnánk.

Én azonban bízom a kortársaim józan eszében. Átlátnak ők a szitán!” – zárta az interjút Rácz Zsófia.

(Magyar Nemzet nyomán)

 

Valódi Hírek