Eger fideszes képviselője szerint mindenki bevándorló, aki nem a városban született

Lokális migránsozás Nyitrai módra.

Nyitrai Zsolt fideszes országgyűlési képviselő hétfőn Idegenek Egerben című Facebook-posztjában írt arról, hogy „Eger baloldali városvezetése egy év alatt több mint 100 szakértőt távolított el a Városházáról. A koronavírus-járvány árnyékában olyan idegenek érkeztek vezető pozíciókba, akiknek semmi közük nincs városunkhoz. Ön erre szavazott? Eger ennél többet érdemel!”

A képviselő egy tablót is mellékelt megszólalásához, amelyen Mirkóczki Ádám polgármestert és az egri önkormányzat azon tagjait tüntette fel, akik nem egri születésüket vagy nem a városban élnek, tehát

bevándorlók.

Nyitrai Zsolt kijelentése nem túl szerencsés. Ahogy az egriugyek.hu is rámutatott, a képviselő annak a Heves megyei 1. számú egyéni választókerületnek a 2018-ban megválasztott országgyűlési képviselője, ahova nemcsak Eger, hanem további 26 környékbeli település, köztük Poroszló és Ostoros is tartozik.

Ennek ellenére a tablóból világosan látszik, hogy aki az Eger környéki kistelepüléseken él (illetve egykor ott élt), vagy nem Egerben született, már nem lehet elég jó egri a Fidesz szerint, legalábbis nem méltó közhivatalt viselni az önkormányzatnál vagy annak cégeinél.

A lap hozzáteszi, nagyon úgy tűnik, hogy a helyi Fidesz következő kommunikációs hadjáratát – a magyar kormányhoz hasonlóan – a

migrációra fogja építeni.

Csak itt éppen nem a külföldről bevándorlók, hanem a városon kívülről érkezettek lesznek a célkeresztben, akik Mirkóczki Ádám egyéves polgármestersége alatt árasztották el Eger városát.

Nyitrai Zsolt viszont nem nézett szét a maga háza táján: a tablón ugyanis nem kaptak helyet azok a fideszes képviselők, akik nem egri születésűek, és mégis fontos pozíciókat töltenek be a városban.

IDEGENEK EGERBEN
Eger baloldali városvezetése egy év alatt több mint 100 szakértőt távolított el a Városházáról. A…

Közzétette: Nyitrai Zsolt2020. december 7., hétfő

(egriugyek.hu nyomán)

Valódi Hírek