Hadházy Ákos: Pintér játssza a hülyét, vagy az operatív törzs egy fantomszervezet?

A képviselő szerint úgy tűnik, a napi koronavírus adatok csak úgy leesnek valahonnan.

Ahogy korábban mi is megírtuk, Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő még szeptemberben közérdekű adatigényléssel fordult Müller Cecília országos tiszti főorvoshoz, hogy megtudja, március 1-e óta hány koronavírusos beteget regisztráltak és ezen betegek közül hányan részesültek kórházi ellátásban.

Az országos tiszti főorvos válaszában azt írta, hogy nincsenek erre vonatkozó adataik.

A képviselő így a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) igazgatójához fordult, akit arról kérdezett, hogy kórházakra lebontva hány beteg hunyt el COVID-19 fertőzésben.

Kiss Zsolt főigazgató azonban Müller Cecíliához hasonlóan visszadobta Hadházy adatigénylését, mondván, a NEAK sem rendelkezik az igényelt adatokkal, ezért a kért adatszolgáltatást ők sem tudják teljesíteni.

Hadházy most egyenes Pintér Sándor belügyminiszterhez, mint az operatív törzs vezetőjéhez fordult kérdéseivel, aki azt válaszolta, hogy ők nem adatkezelők.

„Ezek szerint azok a napi halálozási számok, amelyeket reggelente az operatív törzs előtt ismertetnek, majd délelőtt nyilvánosságra is hoznak, azok csak úgy keletkeznek, leesnek valahonnan.” – írja Hadházy Ákos.

Úgy tűnik tehát, hogy hiába a kórházak szigorú adat szolgáltatási kötelezettsége, azt sem az országos tisztifőorvos, sem az operatív törzs vezetője nem kezeli.

„Mivel a kormány nem hajlandó részletes adatokat közölni, továbbra is erős a gyanú, hogy nyilvánosságra hozott számok – finoman fogalmazva – nem a teljes valóságot mutatják. Ezt az érzést nem segít eloszlatni, hogy időnként furcsa változások, keveredések keletkeznek a megyei adatokban, vagy mást mond a kórházban lévők számáról a miniszterelnök és mást a hivatalos statisztika. „ – teszi hozzá a független képviselő.

(Hadházy Ákos Facebook oldala nyomán)

PINTÉR JÁTSZA A HÜLYÉT VAGY AZ OPERATÍV TÖRZS EGY FANTOMSZERVEZET?
Kezd egyre abszurdabb lenni a részletes…

Közzétette: Hadházy Ákos2020. december 7., hétfő

 

Valódi Hírek