Leállítják a pedagógusok tömeges tesztelését a kormánymegbízott kiszivárgott levele szerint

A döntést nem indokolták.

Dr. Juhász Tünde kormánymegbízott arról tájékoztatta tegnap az intézményvezetőket, hogy az Operatív Törzs döntése értelmében ezentúl nem tesztelik a tanárokat — írta Facebook-oldalán Nemes Balázs, a Momentum politikusa.

Posztjához egy levelet mellékelt bizonyítékul, amelyben a Csongrád Csanád megyei kormányhivatal vezetője, Juhász Tünde kormánymegbízott pénteken arról tájékoztatta az intézményvezetőket, hogy az operatív törzs rendelkezése alapján a köznevelési és a szakképző intézményekben dolgozók tesztelését egyelőre leállították.

A kormánymegbízott nem adott tájékoztatást a leállítás okáról, ez pedig Nemes szerint felvet néhány kérdést:

  • Van-e elegendő tesztkapacitás?
  • Miért nem fogadta meg a kormány a pedagógusszakszervezetek javaslatát az előrehozott téli szünetről, amely enyhítené az egészségügyre helyeződő nyomást és a terjesztési kockázatot?
  • Vajon ha a nyarat a második hullám előtt nem arra fordították volna a kormány tagjai, hogy luxusjachtokon nyaralgassanak, akkor most felkészültebben állnánk a kihívások előtt?
  • És végül az igazán kellemetlen kérdés az, hogy nem az állhat-e a háttérben, hogy a romló adatok kozmetikázása már értelmetlen, így inkább nem is tesztelnek inkább?

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján még az hangzott el, hogy a pedagógusok tömeges tesztelése folytatódik, és az államigazgatás ügyfélszolgálati dolgozóit is bevonják a mintavételekbe.

A PDSZ a napokban levélben követelte Kásler Miklóstól és a kormánytól, hogy rendeljék el a rendkívüli téli szünetet, és fizessék ki a pedagógusoknak a 100%-os táppénzt, amire szeptemberben ígéretet tettek.

A teljes posztot itt tudod megnézni:

(Nemes Balázs/Facebook)

(kiemelt kép: MTI)

Valódi Hírek