Majka: Müller Cecília elmondaná az igazat, ha nem lenne megkötve a keze

A politika pedig beférkőzött a járványkezelésbe a rapper szerint.

Interjút adott a hvg.hu-nak az ismert rapper és műsorvezető, Majka. Ebben beszámolt a koronavírus-betegséggel kapcsolatos saját tapasztalatairól, illetve kifejtette a véleményét a járványszkeptikusokról is.

Majka az interjú készültének napján, múlt pénteken már nem fertőzött, azonban még mindig tüneteket, például komoly fáradtságot érzett magán. Az előadó úgy érzi, semmi sem fogható ahhoz az erős levertséghez, amelyet a koronavírus-fertőzés miatt érez.

Majka úgy véli, hogy nem az ő felelőssége az, hogy „koronaceleb” lett, hanem

Gődény György vírustagadó gyógyszerészé, illetve azon ismerőseié, „akik bőszen hirdetik a hülyeséget„. A legnagyobb hülyeségnek azonban azt tartja, hogy esetükben „a butaság lelkesedéssel is társul„.

Az előadónak a Youtube-naplójával az volt a célja, hogy minden néző lássa, hogy a koronavírus „egy orosz rulett„. Majka szerint Böröndi Tamás és Balázs Fecó példája megmutatja, mennyire veszélyes a fertőzéssel járó betegség.

A rapper kiemelte, hogy szerinte emberéletek múlnak a „hülyeségen”, és néhányaknak legszívesebben megmondaná, hogy „ember, te barom vagy„. Majka kifejezte, hogy

azok az emberek terjesztik a koronavírussal kapcsolatos álhíreket, akik szerint „a World Trade Centert az illuminátus rombolta le, a chemtraillel nyírnak ki minket a gyíkemberek, Biden csalt a választáson, és Bill Gates adja be a halálvakcinát„.

Az előadóművész elmondta, hogy lehet arról vitatkozni, Biden elcsalta-e a választást, de arról már nem, hogy hordani kell-e a maszkot.

Majka szerint nagy szerencse, hogy ő őszintén és nyersen, kozmetikázatlanul beszélhet a valóságról, miközben „szegény Müller Cecília” is szívesen megtenné ezt, ha nem lenne megkötve a keze.

Nekem nem kell operatív törzsként szépen magyaráznom a hülyéknek azt, amit el lehet két mondatban is” — állította a rapper. Szerinte Gődény éppen azokra az emberekre alapoz, akik nem értik, hogy miről beszél.

A rapper szívesen felhívta volna a vírustagadó gyógyszerészt, azonban ő nem vette fel. Majka szerint a beszélgetéstől zavarba jött volna Gődény, és

kiderült volna, hogy „ez a csávó kamus„.

A balassagyarmati kórházban töltött idő alatt megmutatták neki, hogy milyen körülmények között fekszenek a „kevésbé szerencsés körülmények között” ápolt betegek. Majka megértette, hogy úgy kell 200-nál is több koronavírusos beteget ellátnia a kórháznak, hogy közben a nem koronavírusos pácienseket is kezelni kell.

Az előadó szerint a stressz is súlyos mellékhatása a koronavírus okozta betegségnek. Ebben a helyzetben meg kell küzdeni azzal a tudattal, hogy a betegséggel kapcsolatos értékek folyamatosan változnak, és ez feszültséget okoz az ellátottnál.

Majka „beszarinak” tartja magát, ugyanis bármilyen betegségben szenved, a legrosszabbra is gondol. Kifejtette, hogy a kórházban folyamatosan olvasgatta a híreket a betegek számáról, és ez fokozta az aggodalmát.

A műsorvezető csak azért ment koronavírus-tesztre, mert a szívbetegsége miatt egy utolsó vizsgálatra várt volna.

Szerinte vannak olyanok, akik el sem mennek a kórházba rosszullét esetén, köztük az ismerőse is, aki ma már lélegeztetőgépen van.

Majka elmondta, hogy a fertőzése hetedik napjáig influenzás tünetei voltak, utána pedig „beindult a Covid„. Szerinte a kórházak jól helytállnak, azonban óriási fejlesztésekre lenne szükség, amelyek „csilliárdokba” kerülnek.

A rapper úgy véli, hogy a politika beférkőzött a járványkezelésbe és a mindennapi életbe, és

lassan már a „szia, hogy vagy?” kérdésre adott válaszokat is csak politikai kontextusban tudják majd értékelni az emberek.

Az előadó elmondta, hogy szerinte „szemétség” az, hogy valahol sokan összegyűlhetnek, máshol meg nem. A járványügyi szabályokkal való trükközést, illetve a koncertek során megszabott limitek megszegését pedig egyenesen rendkívül felelőtlen magatartásnak véli.

A futballmeccsek nézők előtti megrendezése ősszel zavarta, azonban örült a válogatott sikereinek.

Majka biztos abban, hogy az ellenzékből bekiabálók sem kezelnék maradéktalanul jól a járványhelyzetet, amellett, hogy a jelenlegi kormányzat sok hibát vét.

Az előadó úgy gondolja, hogy a TV2 nem felelőtlen, hogy nézők előtt tartja az adásait, ugyanis megfelelő tesztelés és a további járványügyi szabályok betartása mellett minimális a megfertőződés esélye. Majka a jövőben szeretne nagyobb hangsúlyt fordítani a YouTube-platformon való jelenlétre, mert akkor megtapasztalhatja a szabadság érzését, illetve azt teheti, amit szeretne — korlátok nélkül.

(hvg.hu nyomán)

Valódi Hírek