Szijjártó: „Én sem tudok többet az ügyről, mint bárki más.”

Lassan terjednek a hírek párton belül.

A 444.hu videós interjút közölt oldalán. Ebben Szijjártó Pétert kérdezték Szájer József EP-képviselő orgián való részvételéről, illetve az ezzel kapcsolatos véleményéről.

A riporter kíváncsi volt arra, hogy a magyar kormány és a fideszes európai parlamenti képviselők uniós vétójának közük volt-e Szájer József botrányához.

A magyar külügyminiszter erre a kérdésre nem válaszolt,

azonban kifejtette, hogy csak a médiából értesült kollégája botrányáról, és ő sem tud többet az ügyről, mint bárki más.

Szijjártó nem szeretett volna találgatásokba bocsátkozni, ugyanis állítása szerint semmiféle többletinformációval nem rendelkezik „az ügyről”. A külügyminiszter kifejezte, hogy Szájer József „hosszú évtizedes munkája után” lemondott a mandátumáról, bocsánatot kért a politikai közösségétől, valamint a családjától, „ami a legfontosabb”, és

a történteket kénytelenek mindannyian tudomásul venni.

{A} kölcsönös tisztelet jeleként azt hadd bocsássam előre, hogy ugyanezt tudom elmondani, maximum más formában, bármilyen kérdést is tetszik feltenni

— közölte Szijjártó Péter. A miniszter kifejezte, hogy tegnapig nem tudta, hogy Szájer lemondása mögött az orgiában való részvétele állhatott, és azt is azért tudta meg, mert a médiában olvasott az esetről.

(444.hu nyomán)

Valódi Hírek