Börtönbe kerülhet Maradona kezelőorvosa, aki könnyeivel küszködve tagadta az őt ért vádakat (+videó)

Maradona lányainak kijelentései alapján eljárást indított az ügyészség a focista orvosa ellen.

A november 25-én elhunyt Diego Maradona orvosa, Leopoldo Luque gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával kerülhet bíróság elé, ha a nyomozás elegendő bizonyítékot hoz a vádemeléshez.

Egyelőre annyi történt az ügyben, hogy az orvos rendelőjét és otthonát is átkutatták, hogy bizonyítékot találjanak arra, amit a focista lányai Giannina és Jana Maradona állítanak. A két lány szerint ugyanis

az orvos nem bánt megfelelően a súlyosan beteg Maradonával.

Úgy gondolják, hogy szükséges lenne tisztázni, hogy a gyógyszerek, amiket a múlt szerdán elhalálozott focista agyműtétje után kapott, megfelelőek voltak-e.

Luque ellenállás nélkül együttműködött az ügyészség embereivel, akik az összes orvosi dokumentumot és eszközt elkobozták az orvostól.

Könnyeivel küszködve a vasárnapi sajtótájékoztatóján azt mondta, „mindenre büszke vagyok, amit Diegoért tettem”, majd hozzátette, hogy

apjaként tekintett a sztárfocistára.

Az orvos azzal is védekezett, hogy „nem vagyok felelős azért, ami történt, a legvégsőkig mindent megtettem érte. Nem fordulhatott elő orvosi műhiba, egy olyan betegnél, akinek olyan tünetei voltak, mint neki is. A szívinfarktus a világ legátlagosabb haláloka.”

Az orvos egyébként neurológus és nem követte végig Maradona otthoni ápolását, amelynek során a 60 éves labdarúgó infarktust kapott.

Maradonát a hónap elején egy La Plata-i kórházban agyi vérröggel műtötték meg, de nyolc nap után hazatérhetett otthonába; két héttel később kapott szívinfarktust, végül emiatt veszítette életét néhány. A focista alkoholfüggéssel, kóros elhízással és ezen betegségek következményeitől szenvedett.

Luque sajtótájékoztatójának részletét itt lehet megnézni:


(zdf.de)

Valódi Hírek