Gyurcsány kiakadt: „Orbán történelmi zsákutcába vezeti az országot a vétóval”

14 ezer milliárd forinttól esnek el miatta a magyarok.

Orbán Viktor a mai rádióinterjújában háborúba hívta a nemzetét, bebizonyította, hogy tisztességes, partneri konzultáció helyett háborúban gondolkodik, amelyben túszként szeretné felhasználni saját nemzetét – közölte Gyurcsány Ferenc pénteki videójában.

A DK elnöke szerint Orbán azonban téved: nem az Európai Unió a túsz, hanem a magyarok, akik legalább 14 ezer milliárd forinttól esnek el a kormányfő vétója miatt. Ez 4-5 év öregségi nyugdíj értékével egyenlő, sokkal több, mint amennyit egy évben valamennyi magyar bérként hazavisz.

A DK szerint Orbán Viktor vétója egy történelmi zsákutca, ami rövidtávon azt veszélyezteti, hogy hazánk egy keserves és elhúzódó válságnak néz elébe, hosszú távon azonban az európai uniós tagságunkat teszi kockára.

A magyar miniszterelnök ma a lehető leggyávább módon túszként tartja maga előtt a magyarok jövőjét, hogy közben ellopható pénzről alkudozzon.

Nem Európát fenyegeti, hiszen az európai közösségnek nem tud maradandó kárt okozni.

Ahogy a túszejtő a túszának, úgy Orbán Viktor is csak Magyarországnak tud kárt okozni. Ne hagyjuk magunkat megvezetni, hogy itt Magyarországért folyik bármiféle kormányzati harc, épp ellenkezőleg.

Nem háborúra, fenyegetőzésre, zsarolásra és túszejtésre van most szükség, hanem normális kormányzásra, Orbán azonban képtelen erre. Ezért kell őt elküldeni, legkésőbb 2022-ben – közölte Gyurcsány Ferenc.

Videó:


.

Valódi Hírek