Orbán Viktor: Ne döfjön le! (+videó)

Letesztelték.

Mielőtt délután találkozott volna a lengyel miniszterelnökkel, Mateusz Morawickivel, hogy megtárgyalják az uniós költségvetést, illetve az erre vonatkozó magyar-lengyel vétót Orbán Viktor koronavírusteszteléssel, illetve önkéntes munkával indította a napot – derült ki a Facebook-oldalán közzétett videójából.

A miniszterelnök ugyanis csatlakozott ahhoz az medikusokból és önkéntesekből álló akciócsoporthoz, amely csütörtökön Bicskén és Tabajdon tesztelte koronavírusra az egészségügyi dolgozókat és pedagógusokat.

Mielőtt azonban elindultak volna Bicskére, a kormányfőt is letesztelték egy antigén-gyorsteszttel – azaz éppen azzal a típusú teszttel, amely miatt a kormánymédia először betámadta Karácsony Gergely, budapesti főpolgármestert, mondván, az „fals negatív eredményt mutat”, majd mégis elrendelték a pedagógusok és egészségügyi dolgozók országos tesztelését.

A közzétett videóban egyébként nem történik sok minden: Orbán az érkezését és rövid bemutatkozását követően arra szólítja fel az egyik orvostanhallgatót, aki éppen a tesztelésére készül, hogy

„ne döfjön le„,

majd a negatív teszt eredményét látva a miniszterelnök közli: „szabad ember vagyok”.

Később a Tabajdra tartó úton Orbán arról érdeklődik, hogy az önkéntes medikusok mit gondolnak arról, hogy most tesztelniük kell, amire azt a választ kapja, hogy az eddigi tapasztalatok szerint az emberek örömmel fogadják az akciócsoportot.

A videó végén összegezte tapasztalatait, és elmondta, látható, hogy a járási hivatal dolgozói és az önkéntes tesztelők „fegyelmezetten, pontosan, elkötelezetten, sőt, szeretetteljesen végzik a munkájukat”. Ezt követően megköszönte az önkéntesek munkáját, különösen azon fiatal önkéntesekét, akikkel ma találkozott.

„Megnyugtató benyomásokat szereztem, az ország működik, teljes fegyverzetben védekezünk a vírus és a járvány ellen” – mondta a kormányfő a videó végén.

A teljes videót itt nézheti meg:

Valódi Hírek