A lúgos orvos elvesztette a kártérítési pert — milliókat kell fizetnie Renner Erikának

Megszületett az első fokú ítélet a kártérítési perben.

November 25-én, majdnem négy év pereskedés után hirdetett ítéletet első fokon a Fővárosi Törvényszék a lúgos orvos áldozatának kártérítési ügyében.

Bene Krisztiánnak

25 millió forint

kártérítést kell fizetnie Renner Erikának, amiért megsértette testi épségéhez és egészséghez fűződő jogát.

– közölte Bakos Enikő bíró.

Az indoklás szerint a szakértői vélemény alapján a felperes, azaz Renner Erika másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, a legalapvetőbb fizikai szükségleteinek ellátása is nehézséget okozott számára, sérüléseinek ápolása ráadásul ma is nagy fájdalommal jár.

Az ítélethirdetés után Renner Erika a Telexnek azt mondta, hogy megkönnyebbült, és bár ennél magasabb összeg is megilletné, de a magyar polgári jogrendszerben erre van lehetőség,

Magyarországon ennyit ér a testem

– tette hozzá. Elmondta azt is, hogy az ítélet fontos társadalmi üzenetet is hordoz.

2013-ban a nőt volt barátja, a Budai Irgalmasrendi Kórház akkori igazgatója támadta meg otthonában, és maró lúggal öntötte le a nő nemi szervét és annak környékét.

A bíróság 2018-ban ítélte 11 év szabadságvesztésre Bene Krisztiánt. 2017-ben Renner Erika kártérítési pert indított támadója ellen, a polgári peres ügyet viszont érdemben csak 2018 decemberében kezdték el tárgyalni, ennek került most első fokon pont a végére.

(Telex nyomán)

Valódi Hírek