Így hazudik az operatív törzs: mégiscsak lehet követni a járványadatokat kórházanként

Naponta frissülnek a koronavírus-adatok Majka kedvenc kórházában.

Csach Gábor Balassagyarmat fideszes polgármestere rendszeresen megosztja meg a Városháza facebook oldalán a várost érintő koronavírus-adatokat.

A fertőzésen már októberben átesett Csach hétfőn azt írta, 135 koronavírusos beteget ápoltak a helyi kórházban, közülük kilencen voltak lélegeztetőgépen. A 135-ből 23 beteg balassagyarmati. Az elmúlt két napban senki sem halt meg kórház covid-részlegén.

A halotti anyakönyvi kivonatok adatai szerint

az elmúlt héten a város 38 halottja közül 26-an koronavírusosak voltak.

Az öt balassagyarmati elhunytból egy ember volt fertőzött.

A polgármester beszámolója szerint az elmúlt 5 napban 59 új beteget regisztráltak a városban, ezek közül minden harmadik gyorsteszt eredménye. Jelenleg rekordszámú, 324 ember van karanténban.

A városházán is megjelent a vírus, hat fertőzöttet találtak, és nyolc óvónő, három asszisztens és két dajka is karanténban van.

A helyi gimnáziumban négy diák lett beteg, egy technikai dolgozó pedig karanténba került.

A hajléktalanszállón és a város idősotthonában is megjelent a vírus.

Előbbit teljes karantén alá helyezték, miután egy lakó pozitív lett.

A Szent Erzsébet Idősotthonban pedig már csak három tünetmentes fertőzött idős van a 190-ből, mindnyájan izolációs szobában várják a negatív tesztet, miközben a dolgozókat antigén gyorstesztekkel szűrik. Csak úgy mint az iskolák, óvodák, bölcsődék dolgozóit is, akiket

főiskolások, egyetemisták szűrnek, kiegészülve kormányhivatali ügyintézőkkel és sofőrökkel.

Csach Gábor naprakész, részletes beszámolója már csak azért is érdekes, mert – mint ahogy mi is írtuk – állítólag országosan nincs lehetőség a járványadatok követésére kórházankénti bontásban, derült ki Hadházy Ákos képviselő beszámolójából, aki az operatív törzstől és a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől (NEAK) is próbált adatok megtudni.

86. Továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma!

Közzétette: Balassagyarmat Városháza2020. november 23., hétfő

(Balassagyarmat Városháza Facebook oldala nyomán)

Valódi Hírek