Itt a vége: Kirúgták az Index főszerkesztőjét

Jön a totális fideszesítés?

A hvg.hu hétfő délutáni értesülései szerint visszahívták pozíciójáról Szombathy Pált, az Index főszerkesztőjét. A hvg-nek indexes források megerősítették az információt.

Mindezt várhatóan egy közleményben is megerősíti a portál.

Az Indexnél és a kiadójánál történő változások érinthetik Bodolai László igazgatósági elnök, a lapot kiadó alapívtány elnökének pozícióját is.

Úgy tudni, hogy a konfliktus hátterében egy cégen belüli vita áll.

Másfél hete Balogh Ákos Gergelyt, a lap egyik főszerkesztő-helyettesét küldték el a próbaideje alatt, így az elbocsátást hivatalosan indokolni sem kellett.

Ami Szombathy Pált illeti: nem lehet azt mondani róla, hogy ne lett volna kellően NER-konform. A most eltávolított főszerkesztő idén júniusban egyetértőleg osztotta meg Orbán Viktor ünnepi beszédét a Facebook-oldalán, egy neki tetsző részletet külön ki is másolva belőle.

Egy korábbi írásában Áder Jánost „szimpatikus, értelmes embernek” nevezte, míg Gyurcsány Ferencet „reformkommunista szektavezérnek” minősítette. További vad idézeteket ebben a júliusi cikkünkben gyűjtöttünk össze tőle.

FRISSÍTÉS: Az Indamédia a Kreatívnak elküldött közleményben hivatalosan is megerősítette, hogy Szombathy Pál vezérigazgató-főszerkesztő távozik, a cég vezetését Starcz Ákos veszi át, új főszerkesztőt egyelőre nem neveznek ki.

A Fidesz-közeli Indamedia Network Zrt. egyúttal megveszi az Index.hu-t kiadó cég részvényeit az azokat eddig birtokló alapítványtól, így a lap betagozódik az Indamedia-csoportba.

A lap új tulajdonosai így áttételesen Ziegler Gábor és a hírhedt fideszes sajtóhóhér Vaszily Miklós lesznek.

Valódi Hírek