Bréking: Müller Cecília még főorvos sem lehetne, mert nincs praxisengedélye

Kinek van ideje továbbképzésekre járkálni ennyi meló mellett?

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ honlapján szereplő adatlap szerint Müller Cecília országos tisztifőorvos nem rendelkezik praxisengedéllyel – írta meg a Hírklikk.

Ugyan jelenlegi feladatainak ellátásához nem kell praxisengedély, de az adatlapból az is kiderül, hogy egyik szakképesítése sincs meghosszabbítva,

mivel nem tesz eleget a folyamatos továbbképzéseknek.

A publikus nyilvántartás tanúsága szerint Müller 1984-ben szerezte meg az orvosi képesítést, 1991-ben az üzemorvosi, 1996-ban a háziorvosi, 2000-ben az általános orvosi és a közegészségtan-járványtani, majd végül 2009-ben a megelőző orvostan és népegészségtani szakképesítést.

Ezekben a szakképesítésekben az a közös, hogy egyik sincs meghosszabbítva – erről tanúskodik az adatlapon az úgynevezett OFTEX (Orvosok folyamatos továbbképzése) rubrika, amiben nála azt olvashatjuk: „nem áll rendelkezésre adat!”

Az általa megszerzett öt szakképesítés közül tehát háromban nem is tudna megfelelni tisztifőorvosként, mert a szakképesítési hosszabbítás gyakorlatot is előír.

A praxisengedélyt persze vissza lehet szerezni, egészen pontosan újraaktiválni, ha az illető végigcsinálja a kötelező procedúrát.

Valódi Hírek