Pintér a hivatalosnál 2000-rel több fertőzöttről beszélt az operatív törzs reggeli ülésén, de senki nem javította ki (+videó)

Orbánnak nem szúrt szemet a különbség.

Újabb beszámoló került fel Orbán Viktor Facebook-oldalára a koronavírus-járványról. Ebben az Operatív törzs ülésén készült videóból láthatók részletek.

A kisfilm elején Pintér Sándor belügyminiszter ismertette a legfrissebb napi esetszámot. Pintér itt

6640

koronavírusos betegről beszélt, holott a hivatalos számok szerint ennél 2000-rel kevesebb, 4440 új esetet regisztráltak.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban nem sokkal később a hivatalos adatoknak megfelelően 4440 új fertőzöttről számolt be. A belügyminiszter feltehetően téves számot mondhatott az Operatív törzs ülésén, azonban akkor

senki nem javította ki,

és az újonnan felkerült videóba is ez az adat került be.

Az eddigi legnagyobb esetszámot hétfőn regisztrálták, amikor 6495 új fertőzöttet azonosítottak. Ha a téves adatot vennénk számításba, minden idők egyik legmagasabb napi új koronavírus-fertőzöttjeiről beszélhetnénk.

Orbán a kisfilmben arról is beszélt, hogy az Európai Uniónakaz eljárások számítanak, nekünk (a magyar kormánynak – a szerk.) meg az emberek.” A miniszterelnök szerint az EU-nak az a fontos, hogy a tagállamok ne bontsák meg az egységes piacot, a magyar kormány viszont azzal törődik,

hogyan lehet beoltani hatékonyan és gyorsan az embereket.

A videót itt lehet megnézni:

(Kiemelt kép: Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek