Varga Judit: A BBC liberális lózungokat puffogtat és dezinformációkkal traktálja a nézőket (+videó)

A brit közszolgálati televízió Varga szerint csak a jól megszokott paneleket használja.

Hosszú interjút adott a BBC-nek Varga Judit igazságügyi miniszter. A brit közszolgálati televízió műsorvezetőjének kérdései azonban kevésbé feleltek meg Varga elvárásainak. Stephen Sackur műsorvezető ugyanis több, a kormányzat munkájával kapcsolatos kritikus kérdést is feltett.

A BBC műsorvezetője megkérdezte Vargától, hogy a magyar kormány miért nem fogadja el az unió bíróságát, intézményeit és alapvető elveit, ha tagja akar maradni az EU-nak?

A miniszter szerint az Európai Unió

zsarolásra használ olyan kifejezéseket, mint a jogállamiság,

holott azok pusztán szubjektív kritériumokhoz köthetők.

A magyar igazságügyi miniszter úgy vélte, hogy a magyar törvények minden esetben megfelelnek az uniós előírásoknak. Amikor ennek ellenkezőjére volt példa, a magyar kormány korrigálta a magyar jogszabályokat, hogy azok illeszkedjenek az EU-s törvényekhez.

Varga Judit szerint

„a kommunista idők ritmusát és módszertanát idézi”

az, amikor a magyar kormány bebizonyítja saját igazát az Európai Unióval szemben, és erre az az unió válasza, hogy „nem illeszkedsz az ideológiai képbe”.

Sackur emlékeztette Vargát, hogy a magyar kormány a civil törvény módosításával, illetve a CEU külföldre üldözésével uniós jogot sértett, majd rákérdezett, hogy garantálják-e, hogy a CEU visszaköltözhet. A miniszter azzal replikázott, hogy ismét összhangba fogják hozni a közoktatási törvényt a nemzetközi standardokkal.

Varga kifejtette, hogy Magyarországon a sajtószabadság alapérték, a KESMA pedig jogszerűen működik.

Nyissa meg az online médiát: 80 százalék kormánykritikus,

és a liberális orgánumok főleg az online szektorban dominálnak, és mindannyian tudjuk, hogy az emberek éjjel-nappal az internetet nézik, tehát nem értem a kérdést és a gyanút bármivel kapcsolatban” – magyarázta ekkor már kissé feldúltan Varga mindezt az Index és az Origo kormányközeli tulajdonba kerülése után.

Az igazságügyi miniszter azt is jelezte, hogy a kormány nem hátrál: továbbra is fenntartják az uniós mentőcsomag vétóját.

Magyarország valójában soha nem árult semmiféle zsákbamacskát, azt mondtuk, hogy

soha nem fogunk engedni ennek az ideológiai zsarolásnak,

amelynek valójában a jogállamiság az ürügye, amely ebben a koncepcióban megvalósul. Azoknak kell megoldaniuk ezt a problémát, akik így alakították ezt a helyzetet, hogy Európa ebben a patthelyzetben van” — nyilatkozta a miniszter.

Szerdán reggel a BBC-s interjújával kapcsolatban Facebook-postot közölt az igazságügyi miniszter, amelyben kritizálta a BBC működését.

Sajnálom, hogy a Európa talán legismertebb és legnézettebb politikai műsorában 24 perc alatt is csak a jól ismert panelekre épülő vádakra futotta: CEU, civiltörvény, Index.hu, haldokló sajtószabadság, beteg demokrácia, stb. Annak viszont örülök, hogy az interjú segítségével sok európai barátunk számára nyilvánvalóvá vált, hogy

a jogállamiság leépítéséről szőtt brüsszeli narratíva álságos és hamis

– vélekedett Varga Judit.

A BBC teljes interjúját itt nézheti végig:

(24.hu nyomán)

(Kiemelt kép: Facebook/Varga Judit)

 

Valódi Hírek