Botrány: Lekeverték a TV2 élő adásából Kóbor Jánost, amikor Orbán intézkedéseit kritizálta (+videó)

Kiakadt a kijárási tilalom és a kivezényelt katonaság miatt.

Furcsán ért véget Kóbor János interjúja a hétfői Mokkában. Az Omega frontemberét telefonon kapcsolták a TV2 reggeli műsorában annak apropóján, hogy egy korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott: az Omegát végleg megölte a koronavírus.

Az adás végül szokatlan rövidségű, alig 5 perces lett, miután az interjú végén Kóbor nyíltan kritizálni kezdte a kormány járványügyi intézkedéseit.

Kóbor elmondta: az Omega koncertjeit egy évre teljesen hazavágta a járvány, és a prognosztizált jövő sem sok jót sejtet nekik.

Az énekes hangsúlyozta: eddig szándékosan nem szólt hozzá a járvány témájához – bár a természettudományi érdeklődésének köszönhetően tájékozódott a témában és Christian Drostentől, Angela Merkel virológusától is sokat olvasott.

Kóbor János kifejtette: nem győzik őt meg a kapott információk a lehetséges megoldásokról. Ezzel szemben

“rengeteg helyen van a világon olyan, ahol ezt meg tudták oldani.”

tette hozzá.

Elmondta: ideges lesz attól, hogy a kormány a személyi szabadságát korlátozza, méghozzá véleménye szerint nem elég megalapozottan.

“Nem vagyok benne biztos, hogy jó kifejezés, hogy jön a satu, abban sem, hogy katonaságot kell bevetni az éjszakai kijárás ellenőrzésére, mert ilyenkor számomra komolytalanná válik az a rendelkezés”

– Kóbor ennyit tudott elmondani, majd a műsorvezetők beléfojtották a szót és azonnal lekeverték az adásból.

Itt a videó, az utolsó egy percet érdemes megnézni:

.

A kommentelők a videó alatt szintén kiakadtak a TV2 eljárásán:

képernyőkép: Youtube