Senkinél ne kapcsolhassák le a közműveket a veszélyhelyzet ideje alatt! – A DK határozati javaslatot nyújtott be a Parlamentben

Vajon megszavazza a 133 bátor ember?

A Demokratikus Koalíció határozati javaslatot nyújt be a parlamentben, hogy a szolgáltatók ne kapcsolhassák le a közműveket a veszélyhelyzet ideje alatt – közölte hétfőn Arató Gergely.

A DK frakcióvezető-helyettese kifejtette: tavasszal, a koronavírus-járvány első hullámának idején a közműszolgáltatók még moratóriumot vezettek be, azaz nem kapcsolták le a közműveket a háztartásokban tartozás miatt.

Most azonban az ünnepi időszakot leszámítva nincsen ilyen moratórium, az egyes cégek jóindulatán múlik, hogy valaki áram vagy fűtés nélkül marad-e.

A Demokratikus Koalíció határozati javaslatot nyújt be a parlamentben annak érdekében, hogy ne csak az ünnepi időszakra legyen érvényes a moratórium, és a szolgáltatók a veszélyhelyzet alatt ne kapcsolhassák le a közműveket a háztartásokban.

„A magyar családok a járvány és a gazdasági válság miatt ezer problémával küzdenek, egyre nehezebben élnek, elfogadhatatlan, hogy az a veszély fenyegessen bárkit, hogy télen fűtés és áram nélkül maradjon.

Mi, európai magyarok mindent megteszünk, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt is segítsünk a családoknak, akiket a kormány egyébként rendszeresen magukra hagy, és akik Orbánék tehetetlensége miatt szenvednek most.”

– indokolta pártja lépését Arató Gergely.

Frissítés:

Nem kapcsolja ki az áramot és a gázt november 29. és 2021. január 8. között az NKM Energia Zrt. szolgáltató azoknál a fogyasztóknál, akik elmaradásba kerültek a számlák befizetésével. A moratórium azokra a lakossági fogyasztókra is vonatkozik, akiknek 60 napon túli tartozásuk van – írta meg a Telex.

Azokat a fogyasztókat azonban nem érinti a moratórium, akiknél a szolgáltatásokat már kikapcsolták.

Tavaly 2019. december 13. és 2020. január 5. között volt érvényben moratórium, tehát az idei időszak hosszabb lesz.

(dkp.hu)

 

Valódi Hírek