Orbán beszólt a beteg Szijjártónak: Vissza ne gyere! (+videó)

Kedélyesen eldumcsiztak.

Interneten keresztül nem fertőzöl, leveheted„– mondta a maszkban videochatelő, koronavírus-fertőzött külügyminiszternek a miniszterelnök.

Internetes élő kapcsolatban beszélgetett egymással Orbán Viktor és Szijjártó Péter. A magyar miniszterelnök Facebookon elérhető videójában kedélyesen érdeklődött a külügyminiszter állapotáról.

Azt mondják, hogy ipari mennyiségű vírus van benned” — jelezte somolyogva a miniszterelnök. Orbán azt is közölte miniszterével, hogy kiadott egy rendeletet, amely szerint két negatív teszt bemutatásával mehet csak vissza dolgozni minden kormányzati munkatárs, tehát a külügyminiszter is. A tesztek között el kell telnie 48 órának ahhoz, hogy elfogadják azok eredményét.

Szijjártó jelezte, hogy mentálisan megterhelőbb számára a betegség, mint fizikálisan.

Nagy szerencséd van, hogy fiatal vagy, mert ha most 60 felett lennél, akkor lehet, hogy ez elvisz” — jelezte a miniszterelnök.

Orbán szerint az időseknek, köztük a saját 80 éves édesapjának szánt intelmeket — amely szerint be kell tartani a korlátozó intézkedéseket — komolyan kell venni. A miniszterelnök úgy véli, hogy hiába élték túl az idősek a „56-ot meg a komcsikat„, ez a betegség most akár az életükbe is kerülhet.

A miniszterelnök a járvány első hullámának kezdetén elolvasta Albert Camus Pestis című könyvét. „Ha ez kimaradt volna, akkor vedd le a polcról, és olvasd el!” — utasította a gyógyulófélben lévő külügyminisztert.

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek