Bernie Sanders meg akarja kaparintani a munkaügyi miniszteri posztot, és elég jók az esélyei

Sanders visszatért a baloldali programhoz.

Az Egyesült Államok vermonti szenátora, Bernie Sanders bejelentette, hogy érdeklődik az új kormány munkaügyi miniszteri pozíciója iránt.

Sanders az elnöki posztra is pályázott, de elég hamar kiesett a lehetséges jelöltek sorából.

„Ha lenne rá mód, ami lehetővé tenné, hogy kiállhassak és harcolhassak a munkáscsaládokért, megtenném-e? Igen, megtenném” mondta Sanders a CNN csatornának arra a kérdésre válaszolva, hogy elfogadná a munkaügyi miniszteri posztot, ha lenne rá megfelelő ajánlat.

Sanders azt is elmondta, hogy mindent megtenne azért, hogy megvédje az ország munkás családjait. Eziránt

a szenátusban, illetve Joe Biden kormányában ugyanolyan elkötelezett lenne.

Hetek óta keringenek a pletykák, hogy a korábbi elnökjelölt érdeklődik a munkaügyi minisztérium iránt.

A Politico már október végén megírta, hogy egy Sanders-hez közeli, de nem nevesített forrás a következőket mondta nekik: „megerősíthetem, hogy próbál rájönni, hogy hogyan lehetne ezt, vagy valamilyen hasonló a szerepet megszereznie magának. Személy szerint érdekelt lenne benne.”

Októberben Sanders ezt nem erősítette meg, arra hivatkozva, hogy egyelőre az elnökválasztásra és Joe Biden győzelmére koncentrál.

Sanders akkor állt be Joe Biden mögé a választási kampányban, amikor ő maga kiesett a versenyből; új terveinek fényében érthető, hogy miért döntött úgy, hogy eltérő politikai nézeteiknek ellenére mégis támogatta az Egyesült Államok új elnökének kampányát.

(zdf.de)

Valódi Hírek