Nincs vége: Felfüggesztette a tanévet az SZFE-n az új vezetés, a diákok továbbra is tanulni fognak

Nem hagyják magukat.

Egy november 6-án kiküldött levélből tudták meg az egyetem polgárai, hogy a félévük érvénytelen. A Szarka Gábor kancellár és Novák Emil rektorhelyettes nevében írt levélben az áll, hogy

a 2020/2021-es tanév 2021. február 1. napjától folytatható,

addig oktatási tevékenység az egyetemen semmilyen formában nem végezhető.

A döntést az SZFE polgárai által illegitimnek tartott vezetőség cinikus módon azzal indokolta, hogy a jelen helyzetben az oktatás feltételei, a hallgatói jogok érvényesülése és védelme, illetve a biztonságos munkakörülmények nem biztosítottak, ahogy az Egyetem akadémiai autonómiája sem.

Ezért az Egyetem épületei november 9-től 2021. február 1-jéig bezárnak, a kollégiumot is beleértve.

A levélben biztosítják a hallgatókat arról, hogy az ösztöndíjakat a fentiek ellenére kiutalják, a már befizetett térítési díjakat visszafizetik, vagy ha a hallgató igényli, a következő félévben jóváírják azokat.

A lakhatásukat hirtelen elintézni nem tudó kollégisták számára „indoklással előterjesztett kérelmük alapján a kancellár elhelyezést biztosít”. – áll a levélben.

A következő félév megszervezését Zalán János rektorhelyettes fogja koordinálni.

A hallgatók továbbra is illegitimnek tartják az új vezetőséget, ezért nem hagyják magukat: egyeztettek a jogászaikkal, szerintük Szarka Gábor döntésének nincs jogalapja, így

az oktatás hétfőn folytatódik.

– írta meg az atv.hu.

Eközben szombat délután 17:00-ra tüntetés szerveződik a Kossuth térre a facebook-on. A békés tüntetést addig ismétlik, amíg a diákok követelései nem teljesülnek.

A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy a tüntetők semmilyen párt vagy civil szervezet zászlaját, jelképét ne hozzák magukkal.

Valódi Hírek