Menczer: Ha keleten előbb találják meg az ellenszert, akkor a brüsszeli lobbi sem akadályozhatja meg, hogy onnan hozzunk vakcinát

Nyugat rossz, Kelet jó.

Egy kínai gyártótól kaphat vakcinamintát Magyarország bevizsgálásra – közölte a Külügyminisztérium államtitkára, Menczer Tamás csütörtökön.

Menczer a Facebookon megosztott videóban azt mondta: Szijjártó Péter (aki maga is elkapta a koronavírust) irányítása mellett közel járnak ahhoz, hogy az ország hozzájusson a vakcinamintához.

„Ez óriási lépés lenne, hiszen egy potenciális koronavírus-vakcinát vizsgálhatnának magyar szakemberek” – mondta Menczer, aki szerint ezzel Magyarország az elsők között lenne Európában ezen a téren.

Az államtitkár szerint tovább folynak a tárgyalások mind a három kínai, valamint az orosz és az izraeli vakcinagyártókkal is.

„És még valami biztos: hogyha keleten előbb találják meg az ellenszert, akkor sem a brüsszeli lobbi, sem a gyógyszermultik lobbija nem akadályozhat meg bennünket abban, hogy a vakcinát Magyarországra hozzuk. A magyar emberek egészsége az első”

– mondta Menczer.


.

Valódi Hírek