Undorító: Trump megpróbálja Sean Connery halálát is a maga javára fordítani

Mindent bevet a véghajrában.

Sean Connery skót származású színész, aki a James Bond-filmek főszerepeivel vált híressé, szombaton meghalt, 90 éves volt.

Az Egyesült Államok elnöke, Donald Trump pedig nem riadt vissza attól, hogy a színészlegenda halálát kampányának utolsó hajrájában felhasználja.

Trump azt írta a Twitteren:

„Sean Connery segített nekem engedélyt szerezni egy nagy skóciai fejlesztéshez.”

A kampányoló elnök azt állította, hogy minden teljesen simán ment, miután a színész az érdekében szólt:

„Nagyon nehezen kaptam meg az engedélyeket egy nagy skót fejlesztésre amikor Sean közbelépett és azt kiáltotta, hogy hagy építsem már meg az átkozott dolgot.”

Arra persze nem tért ki, hogy pontosan milyen fejlesztésről volt szó, de sokan úgy gondolják, hogy a skóciai golfpályáival lehettek kapcsolatban.

Trump hozzátette, hogy a Connery közbelépése volt minden, ami kellett és hogy ezek után minden simán ment.

„Olyan nagyra tartották és annyira tisztelték Skóciában és azon túl is, hogy ezáltal elkerülhetőek lettek a következő két évben a problémák” (a fejlesztéssel kapcsolatban).

Martin Ford, az egyik ügyvéd, aki része volt a tervezőbizottságnak, amely eredetileg visszautasította Trump kérvényét, hogy golfklubot építhessen Skóciában azt mondta a The Guardian-nek: „Sean Connery nem volt részese annak a folyamatnak, amelynek a végén engedélyezték az építkezést.”

Ford hozzátette, hogy a színész „nem küldött képviseleti levelet az illetékes tanácsnak, nem jelent meg a tervezési meghallgatáson, sem a nyilvános helyi megbeszéléseken.”

Sean Connery egyébként valóban golfrajongó volt, így elképzelhető, hogy volt igazságtartalma az elnök tweetjének, de hogy Trump mégis mire gondolhatott, amikor a Twitteren megnyilatkozott, egyelőre rejtély, melynek megoldása a holnapi elnökválasztás miatt várhatóan feledésbe merül.

(politico.eu)

Valódi Hírek