Jávor Benedek kifakadt: Amikor nem Soros-plakátokkal kell harcba szállni, a kormány az egyéni védekezésben hisz

A volt EP-képviselő szerint a kormány magára hagyta az országot a válságos helyzetben.

„A végletekig kivéreztetett, és minden rá vonatkozó döntésből kihagyott egészségügy nem képes lépést tartani a növekvő esetszámmal, kórházi és intenzív ellátási igénnyel” – írja a vasárnap este közzétette Facebook-bejegyzésében Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért volt EP-képviselője.

Jávor szerint: „szó szerint életünkkel fizetünk a kormányzat hobbijaiért és a mindent átszövő korrupcióért”.

„A lélegeztetőgépre kerülő betegek fele meghal”

– írta a képviselő.

Hozzátéve: Európában a harmadik legmagasabb a 100.000 főre jutó halálozások száma. Ennek vélekedése szerint nem azok az orvosok és ápolók az okai, akik az embertelen körülmények között is minden létezőt megpróbálnak, hanem az a katasztrofális kormányzás, amely

„10 év alatt a GDP 1%-ának megfelelő forrást vont ki az egészségügyből, a GDP-arányos költést

7,5%-ról 6,5%-ra csökkentve”.

„Amely tétlenül nézte végig az orvosok és ápolók menekülésszerű távozását az országból és nyár eleje óta semmiféle észrevehető lépést nem tett a második hullámra való felkészülés jegyében” – olvasható a bejegyzésben, amit több mint 9 ezren osztottak meg.

Jávor szerint katasztrófa, hogy:

  • nincs tesztkapacitás,
  • nincs kontaktkutatás,
  • nincs felkészített egészségügyi személyzet
  • nincs egyértelmű és betartatott karanténszabályok.

„A sörhason virító „idősebb vagyok mint Szlovákia”-feliratok országa helyett Szlovákia az, amelyik leteszteli a teljes lakosságát. Az abszurd Belgiumban egy – 48 órán belül SMS-ben megküldött – pozitív koronavírustesztet követően háromszor telefonálnak, hogy az érintett teljeskörű kontaktlistáját megkapják, és részletesen elmagyarázzák a karanténszabályokat” – folytatja.

Magyarországon ellenben csak a rémtörténetek vannak a mentősök kimerült kapacitásairól, a tesztelésre órákat, fél napokat váró páciensekről, meg az Operatív Törzs nevű stand-up kabaré van.

Érdemi zárlatintézkedés sincs”

– írja Jávor, aki szerint miközben a magyarországi halálozási adatoknak mindössze töredékét mutató országok sorra zárják be az üzleteket, szórakozóhelyeket, tömegrendezvényeket, Magyarországon tízezres focimeccsek vannak.

„Európa egyik legszűkmarkúbb gazdasági segélycsomagja volt a magyar” – jegyzi meg Jávor.

„Ha nem számoljuk a Mészáros Lőrinc zsebébe gyömöszölt milliárdokat. És mivel nincs miből kompenzálni, ezért most már korlátozások sem lesznek. Közben még az utolsó pillanatban is van 800 millió a pécsi fociakadémiára, 204 milliárd(!) az atlétikai vb-re, pár milliárd itt, pár milliárd ott Mészáros Lőrincnek (aki mára az állam után a második legnagyobb foglalkoztatóvá vált Magyarországon), templomfelújításra, 50 milliárd vadászati kiállításra, milliárdok a Várba költözés folytatására, 100 milliárd a köztévére.

Csak az emberéletekre nincs”

– fakadt ki Jávor Benedek, aki szerint ha nem Soros György-plakátokkal kell harcba szállni, mondvacsinált ellenfelekkel hadakozni, (…) ha valóban cselekedni kell,

„akkor a kormány hirtelen az egyéni védekezésben hisz,

és rábíz mindent az emberekre, oldják meg, ahogy tudják”.

Jávor azzal zárta bejegyzését, hogy szerinte most vízválasztó előtt állunk: „a kormány magára hagyta az országot amikor az válságos helyzetbe került. Nem kormányoz, nem cselekszik, némi propagandafüst fejlesztésére futja csak”.

Jávor Benedek teljes posztját itt találod:


.

(Kiemelt fotó: Klubrádió)

Valódi Hírek