Tombol a vírus USA-ban, a 230.000 korona-halott odavágott Trump esélyeinek

Megteltek a kórházak és meredeken romlik a helyzet.

Washingtonban a Fehér Ház koronavírus-munkacsoportja figyelmeztetett, hogy

az USA-ban kérlelhetetlenül terjed a járvány

és kemény intézkedéseket sürgettek.

Jelenleg a legkomolyabban a nyugati part és a közép-nyugat érintett, beleértve számos olyan államot, mely szerepet játszhat a keddi elnökválasztás eldöntésében.

” Nagyon nehéz pályán vagyunk. Rossz irányba haladunk”

-mondta Anthony Fauci, a munkacsoport egyik vezetője és az amerikai allergiás- és fertőző betegségek intézetének igazgatója.

Fauci a világjárvány kapcsán az egyesült államokban a legismertebb figura, aki tanácsokkal látja el a kormányt. Donald Trump, az elnök azonban sokszor összetűzésbe került vele, mert az orvos a tudományos konszenzus eredményeit ismerteti a médiában, míg Trump még most, néhány nappal az elnökválasztás előtt is

bagatellizálja a koronavírus veszélyét.

Nyilván az utolsó pillanatban az elnök nem változtathat a stratégiáján, hiszen azzal a hitelességét veszélyeztetné azoknak a szemében, akik vele egyetértésben úgy gondolják, hogy a járványtól nem kell tartani.

Mindeközben az 50 államból 47-ben szaporodnak a megbetegedések és országszerte túltelítettek a kórházak.

Fauci hangsúlyozta, hogyha nem váltanak irányt akkor nem csak több fertőzésről és kórházban kezelt emberről fognak szólni a hírek, hanem halálesetekről is.

A fehér ház koronavírus munkacsoportja figyelmeztette a legsúlyosabban érintett államokat, hogy hozzanak agresszívabb intézkedéseket mert ezek lesznek szükségesek a vírus terjedésének megállításához.

Az Egyesült Államokban jelenleg 46 000-en vannak kórházban a vírus miatt és az eddig dokumentált 9 millió fertőzésbe

229.000 ember halt bele.

A helyi egészségügyi szakértők azt gondolják, hogy azért terjed ilyen rohamosan a vírus, mert a hidegebb időjárás miatt az emberek már nem szabadtéren gyülekeznek, hanem bent, ami megkönnyíti a vírus terjedését.

Az is közrejátszhat az egyre romló helyzetben, hogy mint Európában is, az emberek egyszerűen belefáradtak a korlátozásokba és kevésbé óvatosak, mint tavasszal voltak.

(reuters.com)

 

Valódi Hírek