Orbán általános maszkviselést akar, az orosz és kínai vakcinák után is érdeklődik (+videó)

Lejárt a türelmi idő.

Egy nappal az után, hogy a kormány szigorításokat vezetett be, így már szabadtéri rendezvényeken, illetve sporteseményeken is kötelező lesz a maszkviselet Magyarországon, Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, szeretné, ha országszerte

általánossá válna a maszkviselés.

„Adtunk elegendő türelmi időt. Most már mindenki megértette, hogy a maszkviselésen múlik a járvány megfékezése. Utasítottam a Belügyminisztert arra, hogy szerezzen érvényt a hatályban lévő jogszabályoknak, és érje el, hogy a maszkviselés általánossá váljon”– mondta Orbán az Operatív törzzsel való egyeztetését követően.

A Facebookon közzétett videójában a kormányfő arról is beszélt, hogy a járványt tekintve Magyarország nagyjából Ausztria magasságában van: 42 kórházban 2209 koronavírus-fertőzöttet ápolnak.

Az egészségügy állja a sarat. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az orvosaink és az ápolónőink európai mércével is kimagaslóan teljesítenek.

Köszönetet is mondok nekik

– mondta Orbán, aki azzal folytatta, hogy az ülés során az influenza elleni oltás és a koronavírus elleni vakcina helyzetét is áttekintették. Előbbi a háziorvosoknál ingyenesen elérhető mindenki, így a három éven aluliak számára is.

Utóbbival kapcsolatban pedig elmondta, Magyarország az összes európai beszerzési programban részt vesz, de utasította az Operatív törzset arra, hogy tájékozódjon

az orosz és a kínai vakcinák

előállításának és beszerzésének körülményeiről is.

„A cél az, hogy Magyarország polgárai minél hamarabb megbízható minőségében, de az elsők között juthassanak koronavírus elleni vakcinához” – jelentette ki Orbán Viktor.

(Kiemelt fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek