FRISS: Választás rendje elleni bűncselekmények miatt megtámadták a borsodi időközi eredményét

Tömeges csalások történhettek.

Tóth Ádám független képviselőjelölt megtámadta a borsodi időközi választás eredményét – tudatta keddi közleményében Székely Sándor független országgyűlési képviselő.

Tóth fellebbezésének lényege, hogy a nyilvánosan is elérhető információk szerint egyelőre ismeretlen tettesek a

BTK 350. §-a

szerinti „választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmények” gyanúját hordozó tevékenységeket végeztek, ezáltal a választás eredményét olyan szavazatok is meghatározhatták, éspedig vélhetően tömegesen,

amelyek ellenszolgáltatás nyomán vagy kényszer alatt születtek.

Székely közleményében hozzátette, a „csökött hazai jogállamiság ellenére” muszáj élniük a jogszabályok lehetőségeit kimerítő kezdeményezéssel, hiszen, „nem nyugodhatnak bele a kormányoldal jogtalan előnyeibe”.

A független képviselő fellebbezését a helyi választási bizottságnak kell elbírálnia, ők dönthetnek arról, hogy valóban történtek-e rendszerszintű visszaélések a voksolás során.

Az ISZOMM úgy látja, hogy muszáj élnünk akár csökött hazai jogállamiság ellenére is a jogszabályok lehetőségeit kimerítő…

Közzétette: Székely Sándor, a Szolidaritás országgyűlési képviselője – 2020. október 20., kedd

.

Beszámoltunk róla, hogy az N1TV nagyon durva videót forgatott arról, hogy a Borsod megyei Ongán 3 és 10 ezer forint közötti összeget fizettek egy Koncz Zsófiára leadott szavazatért, a bérszavazókat pedig egész nap autókkal és kisbuszokkal szállították a szavazóhelyiségekbe.

A videót itt találod:

Súlyos videó: 5000 forintot fizettek egy szavazatért Koncz Zsófiára, egész nap autókkal hordták az embereket

.

Valódi Hírek