Orbán éppen Európa-bajnok lecsóját kevergette, amikor Donald Trump rácsörgött

Elcsevegtek az aktualitásokról.

Orbán Viktor szeptemberben a Kossuth Rádióban számolt be először arról, hogy Donald Trumppal majdnem baráti viszonyt ápolnak, amit jól mutat az is, hogy az amerikai elnök előző este is telefonon hívta. Az előzetes bejelentés nélküli telefonhívást tegnap David Cornstein, az USA leköszönő nagykövete is megerősítette.

Néhány hete az Ovális Irodában adtam át a lemondólevelemet az elnöknek, aki beszélgetés közben egyszer csak azt mondta,

hívjuk föl Viktort!

Kiderült, hogy éppen a konyhájában volt. Ilyen dolgok nem szoktak csak úgy megtörténni az államok vezetői között” – mesélte a Népszavának Cornstein.

A hihetetlennek tűnő jelenetről az éppen Brüsszelben tartózkodó kormányfő most a Blikknek mesélt részletesen. Elmondta, az eset még jóval azelőtt történt, hogy Trump elkapta volna a koronavírust, és ő éppen otthon, a konyhájában melegítette a vacsorát, amikor megcsörrent a telefonja.

Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom.

Trump elnök volt a vonal végén. „Hogy vagytok ti ott Magyarországon?”

– szólt a kagylóba, majd aktuális témákról kezdtünk beszélgetni” – idézi Orbánt a Blikk.

Kiderült, a két politikai vezető elbeszélgetett a koronavírus-járvány elleni küzdelemről, a közelgő amerikai elnökválasztásról és a vírus ellenes vakcináról is. Orbán elmondása szerint az oltóanyag Amerikán kívüli terjesztéséről Trump biztatóan beszélt és megnyugtató választ adott. Azt mondta: „Számíthattok rám.”

(Blikk/24.hu nyomán)

Valódi Hírek