Hat ellenzéki párt közösen utasítja vissza Hadházy Ákos állításait

Szerintük Hadházy félinformációkkal bombázza a közéletet a jobbikos Bíró Lászlóval kapcsolatban.

Kedden közös közleményt adtak ki az ellenzéki pártok, miután Hadházy Ákos független képviselő hétfőn súlyos vádakkal illette a jobbikos Bíró Lászlót.

A borsodi időközi választáson az ellenzék közös jelöltjeként induló Bíróról egyebek mellet azt írta Hadházy:

“Ha Bíró nyert volna, nem csak egy rasszista indulatú ember került volna be a parlamentbe, hanem egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét.”

Erre reagálva adtak ki közös közleményt a pártok, melyet változtatás nélkül idézünk:

Visszautasítjuk Hadházy Ákos kijelentéseit – Folytatjuk a felkészülést a 2022-es kormányváltásért

Természetesnek tartjuk, hogy egy sokszínű ellenzék köreiben akadnak viták, nézeteltérések, félreértések. Különösen igaz ez most, amikor hitet tettünk egy közös program, egy közös ajánlat mellett abból a célból, hogy leváltsuk az embertelenség és az aljasság semmitől sem visszariadó kormányát.

Ugyanakkor elengedhetetlenül fontos az is, hogy az amúgy is feszültséggel túlterhelt közéletet ne mérgezzék félinformációkból, tájékozatlanságból, tévedésből fakadó burkolt gyanúsítgatások, amelyek igazságtartalmát nincs módunk vizsgálni.

Legnagyobb sajnálatunkra most éppen ez történt, emiatt kötelességünk rögzíteni: a rendelkezésre álló információk alapján nem állják meg a helyüket azok az állítások, amelyeket Hadházy Ákos tett Bíró László szerepvállalása kapcsán.

Hadházy Ákosnak maga Bíró László ajánlotta fel – Szabó Gábornak, a Jobbik kampányfőnökének teljes egyetértésével és támogatásával –, hogy otthonában betekintést nyerhet minden olyan iratba és dokumentumba, amelybe óhajt, és kérdéseket is föltehet neki.

Miután a húszperces, kampányhajrában beiktatott látogatás megtörtént, Hadházy Ákos megnyugodva távozott Bíró László otthonából.

Ami ezek után történt, arra nehéz magyarázatot találni – kiváltképpen azért, mert a pártvezetők közül senkit sem keresett meg –, mindenesetre Hadházy Ákos médiában tett, több helyen egymásnak is ellentmondó kijelentéseit visszautasítjuk.

Politikai közösségünk számára a legfontosabb feladat, hogy előre tekintsünk, és folytassuk a közös felkészülést a 2022-es választásokra, a múlt vasárnapi időközi választás eredményének elemzése után levonjuk a megfelelő konzekvenciákat, és kiérlelt, jó ajánlatot tegyünk Magyarország számára.

Hisszük, hogy Hadházy Ákos továbbra is politikai közösségünk tagja, és hisszük, hogy közös munkánk eredményeként 2022-ben leváltjuk az Orbán-kormányt.

2020. október 13.

DK

Jobbik

LMP

Momentum

MSZP

Párbeszéd

FRISSÍTÉS: Márki-Zay Péter is kiállt Bíró László mellett, Hadházy vádjaival szemben, az ő posztját itt találod:

Innocent until proven guilty: Bíró Lászlót is megilleti az ÁRTATLANSÁG VÉLELMEÖsszecsaptak az indulatok Hadházy Ákos…

Közzétette: Márki-Zay Péter – 2020. október 13., kedd

.

.

(dkp.hu)