A koronavírus miatt elmarad a karácsonyi vásár a Vörösmarty téren

A rendezvény egybeesett volna a járvány tetőzésével.

Közleményt adott ki a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), amely szerint elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár.

Mint írják: a koronavírus-járvány az egészségügyi szakemberek előzetes becslései és a kormányzati nyilatkozatok szerint az adventi időszakban, azaz várhatóan november végén és decemberben fog tetőzni. Ezt az előrejelzést támasztja alá az elmúlt hetek tendenciája a megbetegedések és halálesetek számának rekord mértékű növekedésében.

Ezért a fővárosi operatív törzs iránymutatását is figyelembe véve úgy döntöttek, hogy a vásár megtartása az azon résztvevők életét, egészségét vagy testi épségét veszélyeztetné.

A járványügyi adatok emelkedésére a környező országok nagyvárosai is hasonló intézkedéssel készülnek, és szigorítják a hasonló jellegű rendezvények megtartását – tették hozzá.

A napi.hu. azt írja: hiába lett volna a korábbiaknál jóval alacsonyabb a vásár látogatottsága, a vendéglátó-ipari egységek bérleti díja így is vetekedett egy kisebb lakás árával: míg a legnagyobb, 60 négyzetméteres pavilon bérleti díja nettó 22 millió forint, a legkisebb, 12 négyzetméteres pavilon bérlése nettó 8 millió forint lett volna.

Valódi Hírek