200 ezer halottja van Amerikában a járványnak, de Trump szerint „nincs mitől tartani”

Folytatódik a kommunikációs ámokfutás.

Donald Trump rövid kórházi tartózkodása után visszatért a Fehér Házba. Az elnök érkezése után azonnal levette a maszkját, a kamerák elé állt és megtette nyilatozatát, melynek lényege az volt, hogy nem szabad hagyni, hogy a koronavírus legyőzze az amerikaiakat.

Trump így fogalmazott: „Most jöttem el a Walter Reed Medical Center-ből, és ez tényleg nagyon különös volt…az orvosok, a nővérek, a készenléti egységek…és olyan sokat tanultam a koronavírusról és egy dolog a biztos, ne hagyjátok, hogy domináljon titeket, ne féljetek tőle, le fogjátok győzni..”

Hozzátette, hogy már két nappal korábban is hazamehetett volna, mert jobban érezte magát, mint húsz évvel ezelőtt és mivel az USA világ legnagyszerűbb országa, vissza kell menni dolgozni, ahogyan ő is tette az ország vezetőjeként.

„Előreálltam és vezettem; semmilyen vezető nem cselekedne másképp és tudom, hogy van kockázat és veszély, de ez rendben van, most jobban vagyok és lehet, hogy immunis vagyok.”

Némiképp bizzar, hogy miközben a járványnak Amerikában már

210 000 halálos áldozata van,

az elnök továbbra is azt kommunikálja, hogy nincs mitől félni, méghozzá olyan módon, mintha a személyes erejének és harcos természetének lenne köszönhető, hogy jobban van és bárki, aki akarja, „legyőzheti” a vírust.

Persze lehet politikai tőkét kovácsolni egy betegség túléléséből, de ez is, mint a vírus, visszacsaphat: Joe Biden, a Demokrata Párt elnökjelöltje így vágott vissza:

„Most, hogy (Trump) azzal van elfoglalva, hogy kampányüzeneteket twittel, csak egyet kérnék tőle: hallgasson a tudósokra és támogassa a maszkviselést.”

(https://twitter.com/realDonaldTrump)

Valódi Hírek